Are nevoie urgentă de ajutor

477

Situație disperată pentru părinții unui băiat de 16 ani din Plopșoru, aceștia trebuind să strângă în următoarele săptămâni aproape 20.000 euro pentru a-i salva viața acestuia. Ionatan Florea s-a accidentat în urmă cu aproape trei ani la un meci de fotbal pe care îl juca împreună cu niște colegi. S-a dus la spitalul din Turceni pentru a se trata de hematomul cu care s-a ales la piciorul stâng, la o săptămână după prima întâlnire cu medicii fiind supus unei intervenții chirurgicale. Medicul care l-a tratat, Radu Martin, spune că l-a mai văzut pe băiat doar o dată după operație și că evoluția lui era bună. Ionatan nu s-a mai dus la control decât după câteva luni, când a ajuns în UPU Târgu-Jiu, medicii de aici descoperind că suferise o infecție cu stafilococul auriu, fiind vorba de o infecție intraspitalicească pe care putea să o ia doar în timpul intervenției chirurgicale.
Băiatul a ajuns în cele din urmă la Târgu Mureș și la București, acum fiind în situația în care rana pe care o are la picior este purulentă, iar din oase îi sunt eliminate resturi. Ca să scape de infecția cu stafilococul auriu, adolescentul are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală și de tratament medical pe parcursul câtorva luni. Totul costă însă o grămadă de bani, medici de la o clinică privată din Târgu Mureș putând să îi salveze viața lui Ionatan, dacă îi sunt plătite cheltuielile. Tatăl băiatului spune că a fost dispus inclusiv să își vândă un rinichi pentru a face rost de bani, dar starea de sănătate nu i-a permis acest lucru. Ionel Florea s-a gândit apoi să se disponibilizeze, dar nici plățile compensatorii nu îi erau de mare folos, acum colegii săi din Complexul Energetic Oltenia mobilizându-se pentru a-l ajuta cu bani.
20170323_111011Liderul sindical Manu Tomescu, precum și Cristi Lădaru, au făcut apel la colegii lor din minerit și energie pentru a fi alături de Ionatan, la acțiunea de strângere de fonduri aderând și administrația CEO, toți directorii companiei arătându-se dispuși să ajute cu diverse sume de bani. “Este perioada în care la CEO se dau salariile pe martie și cred că fiecare putem să rupem o mică sumă de bani de acolo pentru a fi alături de colegul nostru care riscă să își piardă fiul. Dumnealui a vrut să doneze ba un rinichi, ba să se disponibilizeze, dar i-am spus că niciuna dintre variante nu este bună pentru că mai are doi copii acasă în afară de Ionatan. Plus că soția nu are loc de muncă. Trebuie să îi fim alături în aceste momente”, afirmă Manu Tomescu. Donațiile pot fi făcute până în luna iunie, când Ionatan ar trebui să meargă la medicii din Târgu Mureș pentru a se face bine, tratamentul durând apoi câteva luni.
Conturile în care cei interesați pot ajuta sunt deschise pe numele lui Florea Gabriel Ionel și sunt următoarele : RON: IBAN RO12INGB0000999906698448 – deschis la ING Bank. EUR: IBAN RO43INGB0000999906638817 – Cod SWIFT: INGBROBU, Cod BIC; 606410008 deschis la ING Bank N.V Sucursala București.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here