Are 2 hectare de pădure în Stejari, dar în lipsa căldurii va dormi într-o școală! – Fost consilier local PNL, la mila autorităților

302

Aurel C.Teodorescu în vârstă de 50 de ani, din comuna Stejari, tremură de frig pe proprietatea sa, deși are în acte peste 2 hectare de pădure, din care nu poate tăia un lemn. Fostul consilier local în perioada 2004-2008 pe listele PNL, Teodorescu nu se poate folosi de lemnele respective, deoarece el și cei doi frați ai săi nu au făcut succesiunea după părinții decedați. Cu toate acestea, omul plătește anual impozite și taxe pentru proprietatea sa. După ce a făcut memorii și sesizări până la Guvern, omul nerezolvând situația, primăria din comună a fost de acord să-l sprijine, oferindu-i pe timpul ierii o încăpere încălzită dintr-un corp neutilizat al școlii din Piscoiu. Cetățeanul este de acord să doarmă în școală, mai ales că în urmă cu ani de zile acesta a fost învățător suplinitor la o școală din Berlești.

Teodorescu are încă doi frați care domiciliază în Stejari, dar și ei au probleme cu pădurea moștenită de la părinții decedați. Cei trei nu au făcut succesiune și deși au împreună 7 hectare de pădure în Stejari și Hurezanii de Jos, niciunul nu se poate bucura de proprietățile care le-ar reveni. Aurel ar beneficia de 2 hectare de pădure, iar restul, spune acesta, doar unul dintre frați. Din lipsa banilor, procedura notarială nu s-a făcut, iar în fiecare iarnă, mai ales din 2015, Aurel Teodorescu este obligat să apeleze la mila autorităților locale pentru a se încălzi. Anul trecut, primarul Robert Păiuși i-a acordat gratuit lui Aurel Teodorescu două căruțe de lemne pentru a nu îngheța în locuință, iar anul acesta îl va lăsa să locuiască, pe timpul iernii, într-un corp nefolosit al școlii din Piscoiu. “Sunt de acord să dorm în școală ca să nu îngheț în casă. Acum stau pe mine cu cojoace de oaie, asta ca să mă încălzesc. Momentan, am în priză un mic radiator. Nu am niciun venit lunar, ci trăiesc din ce lucrez pe la oamenii din comună. Nu pot beneficia de niciun ajutor social pe motiv că am pădure și alte terenuri, iar să mă pensionez nu pot că este prea devreme. Nu am mai lucrat cu carte de muncă de la Revoluție, ultimul meu venit fiind cel din Consiliul Local Stejari, locul unde am fost patru ani, consilier PNL”, a spus Aurel Teodorescu, care subliniază că nu este un milog, dar situația în care a ajuns este de nesuportat. Fostul consilier este divorțat și nu are copii. Spune că nu a apelat la mila colegilor de partid, deoarece nu i se pare corect să facă asta. Primarul Robert Păiuși a declarat că îl va sprijini pe cetățeanul respectiv, așa cum a făcut și anul trecut, încercând să-i asigure un spațiu încălzit pe timpul iernii. Edilul a subliniat că problemele fostului consilier pornesc de la refuzul fraților de a-și face succesiunea.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here