Aproximativ 200 de elevi gorjeni vor concura, în weekend, la Olimpiada de Lingvistică “Solomon Marcus”

976

Duminică, 17 februarie, se va desfășura la Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică “Solomon Marcus”. Aproximativ 200 de elevi din clasele V-XII vor concura pentru a demonstra cine e cel mai bun și merită să facă parte din lotul, ce va reprezenta județul Gorj la etapa națională.

Competiția se desfășoară pe două secțiuni: cea de exercițiu pentru elevii din clasele gimnaziale (categoria A de participanți din clasele V-VI și categoria B de participanți din clasele VII-VIII) și secțiunea de performanță pentru elevii din învățământul liceal. Participanții din clasele IX-XII vor avea subiecte unice indiferent de clasă. Elevii vor primi foi distincte pentru fiecare subiect (cu colț închis) pe care vor redacta și rezolva fiecare subiect, încadrându-se în limita de spațiu impusă. “Lucrările vor fi numerotate de la unu la n cu indicativul județului și vor fi expediate la București și corectate de profesori universitari de la Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan-Al.Rosetti” și de la Facultatea de Litere a Universității București. Rezultatele vor fi aflate în termen de 45 de zile, iar primul elev de la clasa a V-a – a VI-a, primul punctaj de la a VII-a –a VIII-a și primele două punctaje de la clasele IX-XII vor alcătui lotul, ce ne va reprezenta județul la etapa națională a competiției”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Elevii vor intra în săli până la ora 09.30 pe baza carnetului de elev/cărții de identitate. Proba scrisă va începe la ora 10.00 și va dura trei ore.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here