Aproape patru mii de permise, reținute în Gorj! Sute de șoferi, prinși sub influența băuturilor alcoolice

595

3.882 de permise de conducere au fost reținute în județul Gorj, în anul 2017, pentru neregulile depistate în trafic. De asemenea, au fost retrase și 1.530 de certificate de înmatriculare. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranța cetățenilor, agenții au aplicat peste 14.000 de sancțiuni numai pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Cu toate acestea, numărul amenzilor este mai mic față de anul 2016, cu 3.385 sancțiuni. În bilanț s-au evidențiat mai multe aspecte pozitive.
”În anul 2017, efectivele de poliție rutieră au organizat și executat 3.362 acțiuni, urmărindu-se acoperirea zonelor cu risc crescut de accidente, a sectoarelor de drum unde circulația vehiculelor se desfășoară cu dificultate și a zonelor predispuse la săvârșirea de infracțiuni, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Pentru atingerea obiectivelor propuse, în funcţie de evoluţia problematicii specifice, permanent a fost adaptat modul de acţiune, activităţile desfăşurate de efectivul poliţiei rutiere vizând, în principal, două paliere: creşterea gradului de educaţie rutieră a participanţilor la trafic şi eficientizarea acţiunilor de impunere a legii. Activitățile specifice poliției rutiere au urmărit o contracarare eficientă a fenomenului infracțional și contravențional rutier, materializându-se în înregistrarea a 840 infracţiuni, din care 404 pe linie de circulație rutieră, aplicarea a 43.844 de sancțiuni contravenționale”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Tot în 2017, 3.993 de gorjeni au fost amendați pentru traversarea neregulamentară, cu 178 mai mulți decât în 2016. Aproape 700 de șoferi au fost sancționați pentru neacordarea de prioritate pietonilor, cu 140 mai puțini ca în 2016. 392 de conducători auto au fost prinși în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, numărul fiind mai mic față de 2016 cu 66 de cazuri. Au fost înregistrate și abateri ale bicicliştilor (2.700) și ale căruţaşilor (879). ”S-a dispus reținerea unui număr de 3.882 permise de conducere și retragerea a 1.530 certificate de înmatriculare, precum şi 268 perechi de plăcuţe cu numere de înmatriculare pentru diferite defecțiuni tehnice și nereguli constatate. S-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare în cazul a 21 de autovehicule, din care 15 cazuri pentru efectuarea în mod repetat de transport public de persoane fără a se deţine autorizaţie taxi, iar șase cazuri pentru lipsa licenţei de transport public de mărfuri”, a mai declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here