Aproape 150.000 de carduri active, în Gorj

283

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă că peste 149.000 de asiguraţi din judeţul nostru aveau cardurile activate la începutul acestei săptămâni. Odată cu obligativitatea utilizării acestuia, numărul persoanelor care solicită activarea creşte simţitor.

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate a devenit obligatoriu. La nivelul judeţului Gorj, au fost emise 254.201 de carduri, dintre care 13.149 au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, după acţiunea de distribuire prin Poşta Română; câteva mii au fost ridicate de titulari.
La începutul acestei săptămâni, la nivelul judeţului nostru erau activate peste 149.000 de carduri. La aceeaşi dată, 854 de persoane plătiseră taxa pentru eliberarea duplicatului. În acelaşi timp, mai mulţi gorjeni l-au refuzat pe motive religioase. „Avem 149.369 de carduri iniţializate, 854 plătite pentru obţinerea duplicatului. Cât priveşte cardurile refuzate, avem 190 de cereri de respingere pe motive religioase şi nu numai”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Cardurile încă mai pot fi ridicate de la CJAS
Gorjenii care încă nu şi-au activat cardurile de sănătate o vor face în momentul în care se vor prezenta la medic pentru consult sau pentru eliberarea unei reţete. Asiguraţii care încă nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate se pot prezenta la sediul CJAS Gorj; acesta se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii persoanei în cauză sau reprezentantului legal al acestor persoane în baza buletinului şi declaraţiei pe propria răspundere. Eliberarea cardului se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 14.00.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here