Aplicaţie RAR prin care afli istoricul unei maşini

871

Registrul Auto Român (RAR) a lansat, joi, aplicaţia „Istoric vehicul”, prin intermediul căreia orice persoană care are sau vrea să cumpere un vehicul poate verifica istoricul acestuia. Condiţia este ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR.

Aplicaţia se găseşte pe site-ul Registrului Auto Român, iar pentru accesarea datelor, solicitantul trebuie să-şi introducă adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului – seria de caroserie/şasiu. Aplicaţia va genera un cod de acces pe care îl va expedia pe adresa de email iar, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile pe care le consideră utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here