Apel respins pentru Iorgu Negrea

395

Fostul vicepreşedinte al Uniunii Rromilor Creştini din România şi angajat al Biroului pentru Rromi din Primăria Târgu-Jiu nu va ieşi prea curând din spatele gratiilor, după ce Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul declarat de acesta la sentinţa pronunţată împotriva sa la Tribunalul Gorj.

Iorgu Negrea are două dosare pe rol în care este judecat, la diferite instanţe, pentru că a eliberat diplome false tinerilor dispuşi să plătească şi 800 de euro pentru o adeverinţă falsă de rrom, adeverinţă care le permitea însă acestora să candideze la şcolile Poliţiei Române pe locurile rezervate minorităţii rrome.

Anchetatorii l-au prins în flagrant pe Negrea în luna ianuarie, în timp ce primea 2000 de lei de la un tânăr care mai plătise şi anul trecut pentru a deveni poliţist din partea rromilor, deşi el era get-beget român. Ulterior au apărut şi alţi tineri care s-au autodenunţat la Parchet şi, astfel, s-au format două dosare, în primul dintre ele Negrea primind o pedeapsă de patru ani şi jumătate, pe care a contestat-o la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a respins acum apelul, dar procesul nu se încheie aici pentru că inculpatul are dreptul la recurs. În celălalt dosar, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Negrea la 5,6 ani de puşcărie, în acest dosar, spre deosebire de primul, inculpatul nemairecunoscându-şi faptele.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here