Apel la Gorj! – Autostrada ,,Oltenia-Europa”, prioritară pentru europarlamentarul Marinescu

382

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu a înaintat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta şi a solicitat, totodată,  tuturor parlamentarilor, primarilor şi preşedinţilor partidelor politice din Gorj şi din celelalte judeţe ale Olteniei, să se alăture demersului  de includere  în Masterplanul de Transport al României a proiectului de construire a unei autostrăzi care să facă legătura între regiunea noastră şi Vestul Europei.

Marinescu a trimis scrisoarea deschisă către toţi factorii decizionali din zona Olteniei, prin care le solicită să se alăture unui demers absolut necesar de includere a Autostrăzii Craiova-Lugoj, în Masterplanul de Transport.  Europarlamentarul atrage atenţia autorităţilor că  ocolind zona de Sud-Vest a României, Oltenia va rămâne în continuare izolată. „Luând în considerare politicile europene care urmaresc dezvoltarea cu prioritate a zonelor mai sărace, este absolut raţional ca Masterplanul de Transport al României să includă alături de autostrada Piteşti-Sibiu (ca prima pe lista de priorităţi) şi proiecte pentru conectarea celor două regiuni ale ţării noastre cu Europa de Vest. Oltenia nu poate rămâne izolată, fără un proiect de autostradă până în 2030 şi condamnată astfel la subdezvoltare accentuată, pe nişte argumente care nu au nicio legătură cu criterii economice, logice sau sociale, ci au legătură cu criterii de altă natură. Este absolut ilogic, de exemplu, ca autostrada Bacău-Paşcani să primească un punctaj care să o situeze pe locul 1 sau 2 (depinde de scenariul utilizat) iar legătura Oltenia-Lugoj sa aibă un punctaj care o situează după locul 10 pe lista de drumuri expres, adică undeva pe la sfârşitul anilor 2020 ca execuţie.”, arată, în scrisoarea deschisă, europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu. Acesta a adresat un apel către primarii şi parlamentarii tuturor partidelor politice, de a sprijini, inclusiv prin apeluri directe la factorii de răspundere de la nivel central, demersurile de a include în Masterplanul de Transport al României, ca prioritară, autostrada „Oltenia-Europa”.
„Dacă Masterplanul se aprobă în oricare dintre variante, ocolind zona de Sud-Vest a României, Oltenia va rămâne izolată pentru o perioadă foarte mare de timp, ceea ce va garanta un singur lucru: sărăcirea şi pe mai departe a acestei regiuni. După această perioadă de izolare, care se va întinde cel mai probabil pe zeci de ani, nu se mai poate recupera nimic din punct de vedere al dezvoltării economice. Atâta timp cât Oltenia nu va avea o autostradă care să facă legătura cu Europa, nu ne vom putea gândi sub nicio formă la dezvoltare economică consistentă şi susţinută pentru această zonă.”, susţine europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here