Apartamentele medicului și ale preoților din Padeș, inundate din lipsa acoperișului clădirii primăriei

651

Blocul Primăriei Padeș a fost lăsat fără acoperiș, la începutul acestei săptămâni, pentru un simulacru de investiție demarat de viceprimarul liberal Serafim Antonie pentru a demonstra localnicilor, înainte de campanie, că face treabă în comună. Planul lui Serafim nu a fost dus la bun sfârșit, deoarece ploaia i-a stricat apele, în lipsa acoperișului vechi fiind inundate câteva locuințe din imobilul respectiv. Apartamentele de la ultimul etaj, ocupate de medicul comunei și de doi preoți ai localității, au fost inundate în totalitate.

Viceprimarul liberal de Padeș demarează investiții vizibile pentru cetățeni pentru a le arăta votanților din comună că el poate realiza lucruri interesante pentru localitate. Drept urmare, luni a demarat înlocuirea acoperișului de la blocul primăriei, fără a lua în calcul fenomenele meteo anunțate pentru această săptămână. Din dorința de a grăbi lucrarea, deoarece campania electorală se apropie, viceprimarul a decis să dea jos acoperișul vechi, lucrare realizată de o firmă din Tismana, lăsând lucrătorii să nu asigure perimetrul, în ciuda zilelor ploioase care au urmat.
Pe locul fostului acoperiș apa de la ploaie a băltit în ultimele zile, ajungând să se infiltreze în tavanele locuințelor aflate la etajul clădirii.
Locuința ocupată de doctorul comunei, de doi preoți și de o altă persoană, proprietară a locuinței, au fost astfel inundate, chiriașii fiind extrem de nemulțumiți. Aceștia au vrut să-i ceară explicații primarului pentru dezastrul creat, dar nu prea au avut de cine da, edilul fiind mai mereu plecat de la primărie.

foto bloc 2Arhiva primăriei, inundată de “Dorel”
Un etaj mai jos decât locuințele respective se află depozitată și arhiva primăriei, pusă în pericol de a fi inundată prin demersul total iresponsabil al vicelui cu rol de primar în Padeș.
Supărați de cele întâmplate cei afectați și nu numai l-au numit pe primar, pe o rețea de socializare, drept “Dorel de la Primăria Padeș”.
“Existând atâtea mijloace de informare referitoare la starea vremii, «cel dintâi gospodar al comunei» demolează acoperișul clădirii destinată cazării specialiștilor ce lucrează în comuna noastră, tocmai când vremea este total nefavorabilă. Cu siguranță dacă acest acoperiș ar fi fost la propria casă nu l-ar fi demolat în această perioadă și ar fi așteptat o perioadă lipsită de precipitații. Dar cum alegerile locale se apropie e ușor să-ți bați joc de banii contribuabililor, doar pentru a arăta cât de harnic și priceput ești. Neprofesionalismul și goana după publicitatea pozitivă nu fac decât să producă alte pagube pe care nu i le poate imputa nimeni, că doar el este cel care taie și spânzură în localitate”, a scris, revoltat, un cetățean pe Facebook.

foto blocConsilierii nu au aprobat executarea acoperișului
Contactați telefonic, unii dintre consilierii din Padeș au negat că ar fi aprobat vreun proiect de hotărâre legat de executarea, în această perioadă, a ainvestiției ori folosirea unor materiale în acest sens, acum.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. Acoperișul clădirii era în stare avansata de degradare, probleme cu inundațile existand deja ,dar de unde sa știți dumneavoastră domnilor ziariști! Ați fost cumva chemați de cei „afectati”? Nu,ați fost chemați de un aspirant al scaunului de primar,aspirant care mai în urma cu puțin timp își făcea campanie împărțind flori de 8 Martie prin comună. De ce nu ați împărțit flori și anul trecut sau acum doi ani,domnule Doctor Inginer? „Dorel” cum l-ati numit dumneavoastră pe domnul interimar ,se dovedește a fi un bun gospodar făcând ceva pentru aceasta comuna,când muncești mai și greșești. Felicitări domnule interimar, fapte nu vorbe!

  2. Mare e gradina Domnului! In loc sa zicem mersi ca in sfarsit face cineva ceva gasim cusururi.Oricum cei care critica si care au scris la ziar sunt niste ,,cetateni onorabili,, cum ar zice Caragiale, pe care-i doare in cot de bunul mers al comunei. Au fost in functii si ce au facut? Exact ce au facut ,,turcii la
    Plevna,,. Acum se apropie alegerile si vor sa iasa in evidenta doar prin critici la adresa altora. Rusine sa le fie!. Felicitari domnule Antonie !

  3. „Sabotaj la Primaria Pades”
    Aceasta perioada a fost special aleasa pentru a degrada documentele din arhiva si a ascunde neregulile savarsite pana acum. Aceste nereguli vizeaza restituirile de paduri, goluri alpine dar si lucrarile fictive sau supraevaluate efectuate de anumite firme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here