Apă pentru sătenii din Aninoasa și Sterpoaia

725

Circa 800.000 de lei vor fi investiți pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă a două sate din comuna gorjeană Aninoasa. Investiția a fost scoasă la licitație, iar contractul presupune lucrări de proiectare și execuție a unui puț și a unei stații de clorinare, pentru asigurarea apei în satele Aninoasa și Sterpoaia.

Comuna s-a dezvoltat în ultimii ani, în zonă construindu-se noi gospodării, iar debitul de apă asigurat de cele două puțuri din localitatea Bobaia, care alimentează cu apă potabilă satele Aninoasa, Bobaia, Groșerea și Sterpoaia, nu este suficient.
„Pentru asigurarea necesarului de apă locuitorilor din satul Sterpoaia (1500 existenți și 500 noi/necesari) în orice anotimp și la presiunea necesară, se va reabilita gospodăria de apă din localitatea Sterpoaia, care va cuprinde: stația de clorinare; grup pompare/hidrofor; puț forat; rezervor de înmagazinare; conductă aducțiune puț – stație clorinare; rețele din incintă și împrejmuire. Gospodăria de apă a satului Sterpoaia este amplasată în zona centrală a localității. Deoarece utilajul stației de pompare este uzat moral, cu consum mare de energie, cu întreruperi frecvente în funcționare, se impune înlocuirea acesteia cu echipament nou. Clădirea stației de pompare, un container din tablă, prezintă uzură, cu părți lipsă în proporție de 40%, de aceea se impune înlocuirea containerului”, se arată în caietul de sarcini.
Firmele interesate de lucrare pot depune oferte până pe data de 14 octombrie. Contractul are o durată de execuție de 2 ani. Banii provin din fonduri guvernamentale, din Programul Național de Dezvoltare Locală II.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here