Anveloparea Liceului Tehnologic Roșia Jiu, motiv de dispută în Consiliul Local

286

Acordarea a 70.000 de lei unității de învățământ din Roșia Jiu, pentru realizarea anvelopării liceului din Fărcășești, a creat discuții, vineri, în ședința de Consiliu Local. Opoziția, formată din consilierii social-democrați, s-a abținut în privința proiectului, ei dorind ca primăria să fie cea care să organizeze licitație pentru realizarea acestei lucrări și nu conducerea școlii. Trei consilieri PSD s-au abținut de la vot, în timp ce fosta viceprimăriță Ileana Purcărin a votat pentru, ca și cei opt consilieri ai Puterii. Banii pentru această investiție, care se dorește inițiată în perioada următoare și finalizată până pe 12 septembrie, au fost luați de la o altă investiție prinsă în buget.

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Fărcășești a creat discuții la finalul săptămânii trecute, mai ales că se solicitau acordarea a 70.000 de lei pentru anveloparea Liceului Tehnologic Roșia Jiu, condus de soția liderului PRU, Rudi Bugă, fostă candidată a PRU pentru Consiliul Județean Gorj. Social-democrații au cerut explicații legat de acest proiect, deoarece banii pentru anvelopare s-ar fi luat de la o altă investiție, realizarea unui șanț, lucrare care trebuia inițiată chiar în septembrie, dar și de la situațiile de urgență. De altfel, tot de la acest ultim capitol s-au mai luat 3000 de lei pentru realizarea unui proiect pentru pictura unei biserici din localitate.

Banii împărțiți la “prieteni”?!
Consilierii Opoziției au declarat apoi că nu au avut o problemă cu liceul, ci cu procedura, care ar fi, în opinia lor, ilegală. Pesediștii se tem, de asemenea, că directorul liceului ar încredința lucrarea pe negociere directă, la vreo firmă prietenă PNL sau PRU, și nu ar scoate-o la licitație.
Reprezentanții Primăriei Fărcășești neagă aceste supoziții și anunță chiar că unul dintre cei patru consilieri PSD, a votat pentru acest proiect, în timp ce restul de trei s-au abținut.
Mai mult, cei de la primărie, subliniază că directorul liceului este ordonator de credite, motiv pentru care poate organiza, legal, licitație pentru anvelopare. Se consideră, de asemenea, că disputa pe anvelopare este una strict politică și fără substanță, cu atât mai mult cu cât ședința de CL de vineri ar fi fost una chiar liniștită, nemulțumirile apărând însă abia, ieri, în spațiul public.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here