Anunţ pentru şoferi!

1822

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că transportatorii rutieri vor plăti rovinieta în funcţie de distanţa parcursă (la kilometru) şi nu ca perioadă, aşa cum este acum, anunţă Bugetul.ro.

Acesta a precizat, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi  că modificarea sistemului de taxare pentru reţeaua de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi este stabilită printr-o Directivă Europeană şi a fost o condiţie pentru finanţarea proiectelor de infrastructură prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Este una dintre reformele incluse în PNRR, discutate cu Comisia Europeană – introducerea taxării traficului greu, a camioanelor, să spunem aşa, pe distanţă parcursă. Deci vor plăti per kilometru parcurs, nu pe timp. În momentul de faţă, fie că îţi iei pentru camion o rovinietă pe o zi, pe o săptămână, e pe timp; pe viitor, vor plăti pentru distanţa parcursă. În felul acesta vor plăti mai corect costul drumului, drumurile nu sunt gratis. Aşa cum sunt ele în România şi totuşi reţeaua de autostrăzi creşte. Iată, spuneam că la sfârşitul anului ajungem la 1.000 de km în operare.

Cât despre rovinieta care va rămâne pentru traficul uşor, cred că şi aici putem vorbi despre o ajustare de tarif doar în momentul în care ieşim din pandemie.”, a transmis ministrul.

În prezent, rovinieta pentru autoturisme costă între 15 lei pe săptămână şi 137 de lei pe an, iar la camioane de la 54 de lei pe zi la 6000 de lei pe an. Rovinieta a fost introdusă în 2002.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Ministru, initiativa e buna dar solutia e praf…Cea mai corecta taxare ar fi sa fie inclusa direct in pretul carburanților.

    Trimestrial( in functie de volumurile vandute) acestia sa faca virament partea statului.

    Mergi mult platesti mult, mergi putin platesti la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here