Antonis Constantinides: Nu mergem ca turiști!

449

Energia Târgu Jiu vrea să surprindă din nou ! Calificată, în premieră, în Final Four-ul FIBA EuroChallenge, echipa de baschet gorjeană și-a stabilit un prim obiectiv: calificarea în finala mare.

Așa cum cere protocolul FIBA, Energia Târgu Jiu a ajuns în Turcia cu două zile înaintea debutului Final Four-ului de baschet, programat mâine la Trabzon. La primul sezon în cupele europene, Energia s-a calificat în Final Four-ul FIBA EuroChallenge alături de JSF Nanterre (Franţa), Trabzonspor Medical Park (Turcia) şi Fraport Skyliners (Germania).
Energia va juca în semifinale contra turcilor de la Trabzonspor. ”Merităm să fim în Final Four din moment ce am lăsat în urmă echipe foarte puternice și de un nivel ridicat ca Astana, Brindisi, Le Mans, Lukoil Sofia sau Tartu Rock. Cred că merităm 100% să fim aici. Din punctul nostru de vedere, participarea în această fază a competiției este deja un succes, dar nu este de ajuns pentru noi, jucători sau antrenori, și mergem acolo cu un prim obiectiv, calificarea în finala mare.” a declarat, înainte de plecarea în Turcia, antrenorul Antonis Constantinides.

„Final Four-ul o provocare imensă”
Liderul punctelor marcate în cupele europene de Energia, Andreas Glyniadakis, cu o medie de 15,8 puncte pe meci nu spera ca echipa gorjeană să atingă acest nivel. „Acest Final Four este o provocare imensă atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Niciodată în carieră nu știi dacă vei mai ajunge într-un Final-Four, oricât de mult ai evolua.
Când am venit la Energia nu mă așteptam să ajungem până aici, știam doar că echipa este calificată în Last 16 în EuroChallange. Am luat totul săptămână cu săptămână, am realizat totul pas cu pas, dar nu m-am așteptat să obținem asemenea rezultate. Nu știu ce voi face mai departe. Voi aștepta să se termine sezonul cu un succes așa cum își dorește toată lumea. Înaintea unui Turneu Final și în timpul play-off-ului nu mă gândesc la acest aspect legat de viitorul contract”, a spus grecul.

Darby: „Vom lupta pentru oraș !”
Cel mai spectaculos baschetbalist al Energiei și cel mai vechi component al echipei, Louis Darby vrea să profite și el la maximum de șansa de a evolua în Final Four-ul EuroChalllenge. „Acest Final Four este probabil o oportunitate care se ivește o dată în viață. Cei mai mulți jucători nu au șansa să participe la un asemenea eveniment în întreaga lor carieră. Așa că mă voi bucura de acest eveniment și voi da totul pentru a ajuta echipa”. Darby are de înfruntat în semifinale cea mai bună echipă a competiției și, în plus, gazda turneului. „Trabzonspor este o echipă foarte bună. Au cel mai bun parcurs de până acum în EuroChallenge dintre toate echipele în acest an. Cred că va fi cel mai greu meci pe care-l vom avea sau l-am avut de disputat până acum în această competiție. Au jucători foarte experimentați și joacă într-o ligă foarte bună. Trebuie să ne adaptăm situației și în același timp să ne impunem și noi stilul nostru. Cred că putem reuși orice rezultat în aceste două meciuri. Presiunea nu este pe noi. Nimeni nu se aștepta să ajugem aici, așa că vom încerca să surprindem în continuare”, a declarat Louis Darby care a transmis şi un mesaj fanilor Energiei: “Vă iubim și vom lupta pentru acest oraș. HAI ENERGIA !!!”.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here