Antonie, la un pas de verdictul instanței!

1532

Fostul șef al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia va afla la începutul lunii viitoare dacă judecătorii îl găsesc vinovat sau nu în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție. Daniel Antonie este inculpat în acest dosar alături de un alt fost subordonat al său, Vasile Ghimiș, fost director economic al Diviziei Miniere. Inculpați mai sunt și Florin Temelie și Daniel Sever Giurcău, ambii foști administratori la Teminvest SRL, firmă trimisă și ea, de asemenea, în judecată. În primăvară, după doi ani și ceva de procese, magistrații gorjeni au anunțat că vor pronunța sentința în dosar, dar după două amânări au repus cauza pe rol și procesul s-a reluat. Acum avocații inculpaților au avut ultima pledoarie în fața judecătorului de caz pentru a-l convinge de nevinovăția clienților săi, instanța stabilind că pe data de 2 octombrie va face publică decizia la care va ajunge. Nu este exclus însă ca și atunci magistrații să amâne pronunțarea unei sentințe.
Procurorii spun că cei doi administratori de firmă au aranjat cu șefii din minerit achiziționarea unor truse medicale și stingătoare de incendii, lucru pe care toți cei patru inculpați l-au negat categoric până acum. „În perioada octombrie 2013-martie 2014, inculpații Antonie Daniel și Ghimiș Vasile, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, au dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea de la două firme (printre care și SC TFR Teminvest SRL) controlate de inculpații Giurcău Daniel Sever și Temelie Florin, la prețuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor. În același context, pe de o parte „ajutorul” acordat de inculpații Temelie Florin și Giurcău Daniel Sever a constat în depunerea de oferte pentru produsele respective, în numele societăților pe care le administrau, la prețuri supraevaluate de circa 6-7 ori față de prețurile lor de achiziție.
Pe de altă parte, aceeași inculpați au depus oferte în numele altor societăți, fără consimțământul administratorilor acestora sau în numele unor societăți administrate de rude sau prieteni apropiați, dezavantajoase față de ofertele firmei câștigătoare. Prin această conduită infracțională, profitând și de faptul că la nivelul unităților miniere din subordine era necesară achiziționarea de truse medicale și furtunuri pentru pompieri, inculpații Antonie Daniel și Ghimiș Vasile au prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societățile controlate de cei doi oameni de afaceri. SC CEO SA a comunicat că se va constitui parte civilă în procesul penal cu suma de 415.240,66 lei”, a transmis DNA cu trei ani în urmă, la finalizarea anchetei.
Pentru Daniel Antonie o eventuală condamnare nu ar fi deloc de bun augur pentru că el are deja o condamnare la activ din dosarul „Bani pentru Medințu”. Aici el a fost condamnat cu suspendare alături de fostul director general Laurențiu Ciobotărică și fosta șefă a juriștilor Dorina Jianu, toți fiind găsiți vinovați pentru că au aprobat plăți compensatorii ilegale de 160.000 de lei pentru fostul șef al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, doar pentru a-l vedea pe acesta plecat din funcție.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here