Anton: România are în vedere înlocuirea treptată a cărbunelui

1053

România are un mix energetic relativ echilibrat, care poate face față majorității situațiilor, a spus ministrul Energiei, Anton Anton, în cadrul unei conferinţe pe teme energetice. Acelaşi oficial a mai precizat că ţara noastră va mai utiliza cărbunele o bună perioadă de timp, avându-se în vedere înlocuirea treptată a cărbunelui cu centrale pe gaze. „Ţările au un plan bine pus la punct de eliminare a cărbunelui, în timp. Acelaşi plan îl avem şi noi, înlocuirea treptată a centralelor pe cărbune cu centrale pe gaz. Stocarea pe gaze este una dintre soluțiile noi pe care Europa le ia în discuție… Noi construim o unitate pe gaz la centrala de la Craiova și utilizăm depozitul de la Ghercești, care este la doi pași de centrala de la Craiova”, a precizat Anton.
Complexul Energetic Oltenia este, în continuare, unul din stâlpii energeticii românești, mai spune ministrul Energiei. „Problema mare a CEO, pe care o au toate țările, este prețul certificatelor de dioxid de carbon. Anul trecut, acesta a ajuns la peste 45% din cifra de afaceri a combinatului Oltenia. În acest an, combinatul a cumpărat toate certificatele necesare în timp, la termen, dar făcând un împrumut”, a spus Anton, menţionând că România a transmis Uniunii Europene o adresă prin care se cere clarificarea situației certificatelor de CO2.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Domnule ministru ,va rog puneti pe cineva din ME sa ne spuna si noua oamenilor de rand, care ar fi tarile care mai au probleme cu achizitia certificatelor de co2.Noi stim ca aceste tari, care or fi ,au ridicat pretul la certificatelro de co2 pe probleme de mediu, nu ca au probleme sa le achiziotioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here