Ansamblu din Gorj, la Festivalul Brânzei și al Țuicii

768

Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” din Polovragi participă la ediția a XVI-a a Festivalului Brânzei și Țuicii de la Rășinari, ce are loc în perioada 24-25 august.

„Pe parcursul celor două zile de festival vor avea loc demonstraţii de preparare a produselor din lapte şi ateliere tematice. Unul dintre cele mai frumoase sate ale României, Rășinariul, vă așteaptă cu un târg de brânzeturi și specialități din Mărginimea Sibiului, preparate tradiționale, bulzul festivalului, spectacole folclorice și multe alte surprize”, anunţă Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Ansamblul din Polovragi participă cu 20 de membri, dansatori, soliști vocali și instrumentiști. În cadrul programului de 30 de minute vor fi prezenți pe scena festivalului Alexandru Marin la orgă-acordeon și Șandru Ioana – solist vocal.

Telemea, țuică și afinată de casă, tocană de oaie la ceaun și faimosul „bulz al festivalului” sunt doar câteva dintre produsele expuse pe standurile participanților. Ca în fiecare an, pe scena festivalului vor fi prezenți interpreți cunoscuți ai folclorului românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here