ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică

245

Administrația Națională de Meteorologie a anunţat că de astăzi şi până mâine la ora 6.00 se menţine o avertizare de Cod Portocaliu de căldură, disconfort termic deosebit de accentuat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82…84 de unități. În nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat și, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35…37 de grade.

De asemenea, în acelaşi interval, a fost emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, cele mai afectate zone fiind regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte. În intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here