Angajații SJGDAS, implicați în acțiuni de informare, ecologizare și plantare de arbori

505

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj (SJGDAS) a desfășurat în luna aprilie 2018 un număr de zece acțiuni de informare, trei de ecologizare și una de plantare arbori. De asemenea, în cursul lunii anterioare, SJGDAS Gorj a organizat o întâlnire de lucru cu operatorii de salubrizare din județ pentru soluționarea problemelor existente în mai multe localități.

Pe parcursul lunii trecute, au fost organizate acțiuni demarate în cadrul proiectului concurs „Viață pentru Mediu, Viață pentru OM”, program în care sunt implicate 31 de școli din mediul urban. În cadrul proiectului – concurs se desfășoară trei activități, respectiv o activitate de colectare selectivă atât la școală, cât și acasă (hârtie-carton, PET, doze aluminiu, baterii, acumulatori, inclusiv auto și DEEE-uri), o acțiune de ecologizare și una de activități creative. De asemenea, cu ajutorul ONG-ului „Team for Next Generation”, SJGDAS Gorj derulează sesiuni de informare-conștientizare cu motto-ul „Locul celor mai multe din deșeuri nu este la groapa de gunoi, ci la reciclare”.
Luis Popa, directorul SJGDAS Gorj, spune că „proiectul derulat a avut un impact favorabil asupra celor care au fost informați, elevii fiind receptivi la modul în care trebuie să învățăm să colectăm deșeurile indiferent că suntem acasă sau în societate. Proiectul a fost demarat în trecut, sub coordonarea colegului meu Ovidiu Sandu Borugă și pentru că este un program benefic am ales să îl continuăm. În luna aprilie am derulat sesiuni de informare în cadrul a zece unități de învățământ, iar în afara acestui proiect a avut loc o acțiune de plantare în zona Rovinari, alături de Societatea Minprest. Tot în cursul lunii anterioare, în urma unui protocol încheiat cu DGASPC Gorj, am participat la o acțiune de amenajare a unui solariu pentru minorii aflați într-o casă de tip familial din comuna Scoarța. Nu am scăpat din vedere nici operatorii de salubrizare din județ, astfel că au fost convocați la o întâlnire de lucru în care ne-au fost comunicate problemele din localități”.
Unitățile de învățământ unde au fost efectuate acțiunile de informare sunt următoarele: Școala Gimnazială Nr.2 Motru, Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari, Liceul Energetic Târgu Jiu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul „Traian Vuia”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”, Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”. Acțiuni de ecologizare au derulat trei școli: Școala Gimnazială „Ghe. Tătărăscu”, Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”, dar și Școala Gimnazială Bumbești Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here