Angajații SDN Târgu-Jiu, cu ochii pe hoții de piatră din zona Rânca

348

Participanții la trafic din județul Gorj lucrează bine cu reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu-Jiu! Nu de multe ori, șoferii reclamă diverse nereguli ori intemperii care cauzează deplasarea pe drumurile naționale, și în urma cărora organele abilitate reușesc să soluționeze problemele.

Un caz similar care a sfârșit cu prinderea unor hoți de piatră s-a înregistrat weekend-ul trecut, când un participant la trafic a sesizat în cursul dimineții zilei de sâmbătă faptul că, în zona Rânca, niște oameni încarcă piatră în două furgonete. Cazul a fost redirecționat rapid de reprezentanții SDN Târgu- Jiu către Poliția Gorj și gruparea de jandarmi montani de la Rânca. ”Avem o relație foarte bună cu participanții la trafic. Zilnic, sunt 4-5 participanți care ne sună, ne sesizează anumite aspecte din trafic, dar și cu edilii din primăriile ce sunt pe raza drumurilor naționale. Tocmai datorită acestei colaborări, sâmbătă dimineața, în jurul orei 07.00, un participant la trafic ne-a sunat și a spus că la Groapa lui Nicovală, sub releu, sunt două furgonete care încarcă piatră din gabioane, acele ziduri din piatră cu plasă de pe marginea drumului. Sigur că noi deja avem activat comandamentul de iarnă; am informat și directorul regional, s-a dispus urgent trimiterea unei echipe de la Drumuri care să se deplaseze în zonă și apoi am informat conducerea Prefecturii și a Poliției Județene, precum și gruparea de jandarmi montani de la Rânca. S-a dat alarma, au fost surprinși deja în drum, încărcaseră, opriți de către polițiști; zona a fost imediat protejată de către jandarmi și au început măsurile specifice muncii de poliție în aceste cazuri. Două furgonete au fost oprite de poliție, confiscată piatra și apoi urmează procedurile specifice agenților de poliție. Nu au avut niciun fel de aviz sau de aprobare, practic au furat piatra, dar nu faptul în sine că au furat piatra este atât de gravă, ci este foarte grav că au distrus elementele de siguranță ale drumului. Au și săpat în spatele gabioanelor”, a declarat, ieri, Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu.

Pregătiri pentru iarnă
Tot ieri, șeful SDN Târgu-Jiu a precizat că au fost demarate pregătirile pentru sezonul de iarnă și au fost efectuate reviziile la toate utilajele din zona montană: ”Săptămâna trecută am finalizat ultimele verificări, revizii la utilajele din zona de munte și am avut chiar un exercițiu de alarmare la Rânca. Avem peste 70 de tone de material antiderapant acum în Rânca, iar la nivelul județului avem vreo 550 de tone. Avem 5 utilaje și pregătite să intervină încă două pe care le echipăm în 5 ore dacă va fi nevoie. Nu cred că vor fi probleme deosebite, dar fac apel la participanții la trafic: dacă vor sesiza fenomene meteo imprevizibile să anunțe fie la Poliție, fie la Jandarmerie sau la Drumurile Naționale!”.
Izabella Molnar

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here