Angajaţii DGASPC aşteaptă sporurile de pe buletinele de determinare

356

Picture 001Procesul de efectuare a determinărilor la locul de muncă din centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) s-a finalizat. Proiectul de hotărâre prin care se stabilesc sporurile ce urmează a fi primite de salariaţii DGASPC a fost realizat şi urmează a fi supus votului consilierilor judeţeni.

În urma finalizării determinării condiţiilor de muncă din centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, s-a decis acordarea de sporuri angajaţilor. Acestea vor fi între 15 şi 50% din salariul de bază, în funcţie de determinări. Procesul de determinare a condiţiilor de muncă din centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a fost destul de dificil. Deşi au aşteptat ceva timp ca el să fie finalizat, salariaţii din centre se pare că se vor bucura cât de curând de o creştere a veniturilor. Aceasta este posibilă datorită deciziei de acordare de sporuri în funcţie de determinări. „S-a terminat efectuarea determinărilor la locul de muncă, s-a făcut şi proiectul de hotărâre şi urmează a fi depus la Consiliul Judeţean, unde trebuie supus la vot”, a precizat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Speranţa angajaţilor DGASPC stă în consilierii judeţeni

Salariaţii DGASPC speră ca proiectul de hotărâre privitor la sporurile ce urmează a le primi să fie votat la următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean şi plăţile să se facă în cel mai scurt timp. „Totul depinde de Consiliul Judeţean. Speranţele noastre sunt în consilierii judeţeni şi sperăm să nu ne dezamăgească”, a mărturisit Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor din SANITAS DGASPC Gorj. Trebuie precizat faptul că persoanele care muncesc în condiţii deosebit de periculoase, conform buletinelor de determinare, vor primi sporuri de 50%. Restul salariaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj urmează să primească sporuri ce se vor încadra între 15 şi 50%. După ce, prin aplicarea măsurilor de austeritate impuse de guvernanţi, salariile angajaţilor din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj ajunseseră la un nivel mult prea scăzut comparativ cu activităţile desfăşurate, iată că în acest an acestora începe să le surâdă puţin norocul, prin primirea sporurilor stabilite în urma determinărilor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here