Angajații CEO de la Lupoaia, la un pas de grevă!

1143

Minerii de la Cariera Lupoaia au fost la un pas de grevă, ieri dimineaţă. Proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare nu a fost pus pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor pentru a fi supus la vot: ,,Liberalii refuză să-l pună pe ordinea de zi, de teamă că o să fie votat. Este un proiect tot al PNL, care trebuia înscris pe ordinea de zi joia trecută, pentru a fi votat azi sau mâine. Oamenii de la Lupoaia au fost la un pas să oprească lucrul, au avut numai înjurături pentru Vîlceanu. El şi gaşca lui se opun trecerea noastră în categoria celor care muncesc în condiţii speciale. Apoi, administrația i-a ameninţat că închid cariera şi-i va da afară. Lupoaia stă pe un butoi de pulbere!”, a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica.

PNL se opune vehement proiectului de lege
Proiectul de reducere a vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni trebuia să intre în şedinţa Comisiei de Muncă din Parlament. Deputații PNL s-au opus introducerii inițiativei pe ordinea de zi a ședinței de comisie, acesta neputând fi dezbătut şi supus la vot nici în această săptămână.
Deputatul USR, Radu Miruță, a declarat, într-o emisiune tv şi citat în presă, că proiectul de modificare a Legii Pensiilor este respins vehement de partenerii de la PNL: „Acum nu este un numitor comun între PNL și USR. Am vorbit înainte cu președinta Comisiei de Muncă, care este a USR și care nu a pus încă pentru marți pe ordinea de zi, pentru că biroul comisiei, câțiva reprezentanți și unele partide, nu susțin punerea pe ordinea de zi, iar USR, singur, nu are majoritatea asta. Da, o s-o facem, poate, și fără ca ei să fie de acord, dar nu vrem să se ajungă acolo. Eu încă cred că, la un moment dat, cei care consideră că nu asta e varianta își vor da seama că altă variantă nici ei nu compun. Și atunci, nu rămâne decât ca și ei să susțină. Sau poate vin cu o minune, care rezolvă problema, dar cu adevărat, nu doar bla-bla”, a spus Miruță, la Tele3.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here