Angajați ai UM Sadu, protest la Guvern

696

Peste 100 de salariați din industria Apărării au protestat, miercuri, în fața Guvernului, acuzând Cabinetul Dăncilă că, în ciuda promisiunilor repetate, nu face nimic pentru a salva fabricile românești de armament. Printre altele, sindicaliștii cer mai multe comenzi de la stat pentru fabricile de armament, o politică de salarizare similară cu cea din construcții și IT, dar și o mai bună administrare a industriei românești de armament.
Parlamentarul de Gorj Dan Vîlceanu spune că a mers să discute cu angajații de la UM Sadu. „Angajați de la UM Sadu au protestat astăzi (n.r. ieri) la Guvern şi am mers să stau de vorbă cu ei. Am aflat de la oameni detalii despre procedura de majorare de capital anunțată la UM Sadu. Astăzi (n.r. miercuri) este prima ședință a Consiliului de Administrație, dintr-un șir de şedințe obligatorii. Nu s-a făcut nicio majorare de capital! Aşadar au mințit că sunt banii în cont, oamenii știu asta şi spun că dacă nu le dau fonduri anul acesta, fabrica este în pericol de închidere. Între timp, unii vorbesc despre ajutorul istoric pentru UM Sadu…”, a spus Vîlceanu.
În schimb, atât primarul Constantin Bobaru, cât și liderul PSD Gorj, Mihai Weber, au dat asigurări că banii au ajuns în conturile uzinei de la Sadu, ironizându-l pe șeful PNL Gorj, care afirmase anterior că niciun șurub nu va ajunge la uzină în acest an.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here