Angajata cu locuinţa infectă, mutată de la Cantina Rovinari

268

Alexandra Trăsnea, angajată a Sucursalei Rovinari a CEO, în funcţia de gestionară la cantina unităţii, va fi pusă în discuţia superiorilor, după ce în locuinţa sa din Turceni s-au depistat câteva tone de gunoi. Pe lângă, bidoanele pline cu urină şi fecale, şi chiar un butoi de 200 de litri umplut de astfel de dejecţii, femeia mai avea în locuinţă cantităţi mari de mâncare stricată, cărată de la locul de muncă, şi lăsată să se strice în locuinţă. Trăsnea, care dormea în acest focar de infecţie, sesizat de vecinii femeii, se ocupa, culmea, de gestionarea alimentelor la cantina fostului Complex Energetic Rovinari, alimente din care se prepara mâncare zilnic pentru câteva sute de angajaţi. Femeia, a cărei locuinţă nu mai avea apă curentă de 5 ani de zile, se spăla şi îşi spăla hainele în baia cantinei, pusă la dispoziţia angajaţilor.

Locuinţa Alexandrei Trăsnea, din Turceni, în care, culmea, la parter se află sediile a două partide politice, PSD şi PDL, a fost curăţată parţial de gunoaie şi dejecţii, săptămâna trecută. Angajaţii Serviciului Public al Primăriei Turceni au muncit o săptămână scoţând din locuinţa angajatei Sucursalei Rovinari a CEO nu mai puţin de 7 containere pline cu gunoi. Geamurile locuinţei au fost sparte de către cei care au intrat să facă curăţenie, aerul fiind irespirabil, iar uşile de la apartamentul cu două camere au fost scoase din ţâţâni deoarece gunoiul a fost scos cu lopeţile din casă.

Focar de infecţie, la etajul 3
Culmea este că locuinţa nu a fost în totalitate curăţată, vecinii plângându-se încă de mirosul insuportabil de pe scară şi de cel care intră în locuinţă, urmare a ferestrelor locuinţei, care sunt deschise. Proprietara nu a venit să vadă ce se întâmplă în casă, ci chiar s-a plâns că vecinii i-ar fi depozitat de fapt mormanele de gunoi în casă. Gunoiul era strâns astfel de vreo 6 ani de zile, perioadă în care vecinii au sesizat de nenumărate ori Primăria Turceni, Asociaţia nr. 1, situată în scara vecină acestei locuinţe, şi Poliţia Turceni, că nu pot sta în locuinţă de miros.

Şeful Poliţiei Turceni, chiriaş în scara cu Trăsnea
Nimeni nu a făcut nimic, deşi din cauza caniculei, ca să intri în scară aveai nevoie de o mască. Nu a făcut nimic nici măcar şeful Poliţiei Turceni, care a închiriat o locuinţă la etajul doi, în scară cu Trăsnea.
Nici Sanepidul nu a făcut nimic, deşi angajaţii s-au deplasat la locuinţă, dar nu au intrat pe motiv că fostul viceprimar, Biriboiu, ar fi promis celor de la DSP că o convinge pe proprietară să-şi facă curăţenie. Sanepidul a plecat, în condiţiile în care pe la uşa imobilului mişunau viermii.
Nu s-a făcut nimic, chiar dacă, la etajul doi şi patru, sub şi deasupra apartamentului lui Trăsnea, locuiesc familii cu copii mici.

Trăsnea stă la rude
În locuinţă a rămas încă toaleta plină de fecale dar şi pereţii spoiţi cu dejecţii umane. Angajaţii de la DSC au dat înapoi, sătui de cât au curăţat în locuinţă. Proprietara însă nu a mai dat pe acasă, stând acum la rude, deşi ar fi fost necesar să vină şi să cureţe locuinţa, încă plină de şobolani, insecte de mari dimensiuni şi chiar viermi.
Cei care au intrat să cureţe locuinţa i-au aruncat proprietarei toată mobila, din dormitor, din bucătărie şi sufragerie, fecale fiind găsite inclusiv în mobila din sufragerie. De altfel, femeia se pare că dormea în cadă, iar fiul peste sticlele adunate în una din camere. Nepoata proprietarei a putut recupera din toată locuinţa doar două butelii.

Surdu: ,,Angajata va fi mutată de la Cantina Rovinari”
Ion Surdu, şeful Alexandrei Trăsnea, vecina mizeră din Turceni, s-a arătat şocat că salariata unităţii de peste două decenii trăia în aceea locuinţă, focar de infecţie. Asta, cu atât mai mult, cu cât femeia gestiona alimentele care ajungeau pe masa salariaţilor de la Rovinari, ea ocupându-se de gestiunea produselor. Surdu a rămas uimit când a aflat că femeia căra mâncare de la cantină la domiciliu, pe care, ulterior, o împărţea chiar şi prin bloc, ca vecinii să se uite în altă parte când se discuta despre mizeria din casa ei. O parte din mâncarea în cauză, se strica în locuinţa debranşată de la apă şi curent, de ani de zile.
,,Din comportament şi din lucrurile de la vestiar nu părea că angajata avea astfel de probleme. Suntem uluiţi de cele văzute în presă şi vă pot spune că conducerea nu va lăsa lucrurile aşa”, a declarat Ion Surdu, şeful Serviciului Administrativ de la Sucursala Rovinari a CEO.
Surdu susţine că Trăsnea va fi pusă în discuţia conducerii unităţii, şi va fi mutată cu serviciul în alt loc, asta pentru a nu mai avea acces la spaţiile în care se prepară alimentele pentru angajaţii unităţii. ,,Măsura se va lua, clar, cu ea. Cu siguranţă nu va mai lucra la cantină. Nu ştiu dacă îşi spăla hainele în spaţiul pus la dispoziţia angajaţilor noştri”, a completat Surdu.
Alexandra Trăsnea îndeplineşte însă condiţiile de pensionare şi ar putea fi pensionată cu uşurinţă, spun colegi de-ai acesteia, femeia lucrând de la vârsta de 17 ani. Ea a prestat şi la Cantina CE Turceni, ca apoi să fie mutată la Rovinari, la intervenţia, zice-se, a tatălui lui Ion Surdu, fost şef, pe atunci, al cantinei Turceni. Dumitru Surdu ar fi astfel cel care a intervenit pentru ca fosta sa subordonată să nu rămână fără loc de muncă, când s-a închis cantina de la Turceni.

Vecinii o aşteaptă la curăţenie, şi poliţiştii…
Locatarii blocului o aşteaptă pe Trăsnea să vină să-şi facă curăţenie, cum aşteaptă ca şi administratorul imobilului, Victor Sîrbu, totodată consilier local PNL, să o someze să facă asta. Oamenii aşteaptă ca femeia să fie şi amendată pentru prejudiciul care le-a fost creat, fiind obligaţi să suporte focarul de infecţie de care îi separa câte un perete.
Sunt aşteptaţi şi inspectorii de la Sanepid, pentru că poate de data asta vor face ceva.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here