Angajări la spital. Posturile ocupate temporar în pandemie, scoase la concurs

2715

Zeci de persoane angajate temporar la Spitalul Județean, în pandemie, își vor păstra locurile de muncă dacă vor promova examenul pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată. În total este vorba de 64 de asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare și brancardieri.

Inițial, Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a scos la concurs doar cele 22 de posturi vacante în statul de funcții și ocupate de personalul angajat în perioada stării de alertă.
Sindicatele din sănătatea gorjeană au cerut organizarea de concursuri și pentru personalul angajat pe posturi temporar vacante, care a dus greul în perioada pandemiei.
Este vorba despre 34 de asistenți medicali, 21 de infirmieri, cinci îngrijitoare de curățenie și patru brancardieri încadrați pe următoarele structuri temporare: Compartimentul ATI – suspecți Covid, Compartimentul ATI Covid, Secția de Boli Infecțioase și activitate zona tampon.
Cum în multe unități medicale din țară s-au găsit soluții pentru acești oameni, și la Gorj s-a decis ca întreg personalul angajat în pandemie să rămână în sistem. Singura condiție este să promoveze examenul.
Data limită pentru depunerea dosarelor de concurs a fost 2 iunie. Proba scrisă are loc vineri, 3 iunie, iar interviul este programat pentru data de 6 iunie.
„La examen pot participa persoanele care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, au ocupat fără concurs posturi de execuție pe perioadă determinată. Sunt declarați admiși la proba scrisă și interviu candidații care au obținut minimum 60 de puncte”, a anunțat Spitalul Județean.
Cei care vor trece de acest examen vor fi angajați pe perioadă nedeterminată.
În total, 86 de persoane au fost angajate în pandemie la spitalul din Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here