Andrieș n-ar vrea să joace cu Corona Brașov: Este de evitat

476

Antrenorul principal al echipei de senioare de la CSM Târgu Jiu, Liviu Andrieș, crede că formația sa poate obține promovarea în Liga Florilor în acest sezon. Fostul principal al Energiei este de părere că o singură echipă este de evitat în eșalonul secund. Este vorba despre Corona Brașov, retrogradată în Divizia A la începutul anului, pentru faptul că a utilizat metode interzise de Agenția Mondială Anti-Doping pentru recuperarea sportivelor. ,,Este clar că echipa din Brașov își dorește să revină acolo unde este locul. Corona este o formație de tradiție, la care s-au întâmplat lucruri nu prea plăcute pentru cei de acolo. Echipa a fost retrogradată în liga a doua, dar anul acesta au început un nou proiect pentru a reveni în Liga Florilor. Este de evitat, dar nu trebuie să ne fie frică de nimeni”, a precizat Andrieș.Totuși, antrenorul gorjean a declarat că în următorul sezon concurența nu va fi atât de mare. Datorită pandemiei Covid-19, în Liga Florilor au intrat ambele echipe care s-au luptat pentru promovare în campionatul precedent, în serie cu CSM. Este vorba despre formațiile din Mioveni și Ploiești. Rămâne de văzut în ce serii vor fi repartizate combatantele din liga a doua. ,,Această pandemie ne-a ajutat, oarecum, pentru că au promovat patru echipe în Liga Florilor. S-a trecut la formatul cu 16 echipe în prima ligă și promovând aceste patru echipe am scăpat de niște competitoare. În afară de Corona Brașov și echipele de Liga Florilor care și-au făcut formații de ligă secundă, nu mai sunt echipe așa importante și acesta este un avantaj pentru noi. Sperăm să-l fructificăm cum trebuie, iar la anul să ne bucurăm de ceea ce am realizat. Indiferent cu cine vom juca, trebuie să ‘murim’ pe teren, pentru că ne dorim promovarea. Probabil se va ține cont și de zona geografică, să vedem cum se va împărți țara: de la nord la sud sau de la est la vest”, a mai spus Andrieș.
Meciurile din Divizia A s-ar putea juca tot în sistem-turneu, la fel ca partidele de masculin și feminin din Liga Zimbrilor și Liga Florilor. Sunt șanse mici ca suporterii să aibă acces în săli, iar jocurile s-ar putea disputa în locații neutre în primă fază. ,,Sper ca această perioadă fără fani să fie cât mai scurtă. Din auzite, se pare că se vor disputa tot turnee, pentru că la nivelul Ligii Florilor a avut loc Consiliul de Administrație și s-a luat hotărârea ca meciurile să se dispute după un sistem turneu. Dacă așa s-a decis la acest nivel, probabil că și la Divizia A, jocurile se vor disputa la fel. Sperăm ca această perioadă să fie cât mai scurtă și să evoluăm pe teren propriu în fața iubitorilor de handbal”, a conchis antrenorul CSM-ului.

Se amână startul în Liga Florilor
Federația Română de Handbal a propus ca etapa I din Liga Florilor să fie amânată cu încă o săptămână, pentru 14-15 octombrie. Motivul ține de faptul că turneul fetelor se suprapune cu întrecererea similară masculină. În perioada 4-11 octombrie, la masculin se vor disputa șase etape în cadrul unui turneu de sală. Potrivit Pro Sport, din punct de vedere logistic, Federația Română de Handbal nu se poate împărți în două locuri. Un alt argument a fost faptul că partenerul TV nu poate să acopere patru săli în aceeași zi, în două orașe diferite. Inițial, Consiliul de Administrație al FRH a votat ca „Liga Florilor” să debuteze pe 7-8 octombrie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here