Andrejevic şi Berca poartă CSM-ul spre un nou succes

782

CSM Târgu-Jiu devine o echipă din ce în ce mai competitivă, asta şi datorită noului pivot sârb, Stefan Andrejevic. Gazdele au reuşit cel mai bun meci în Polivalentă de la înfiinţarea secţiei de baschet, şi au trecut de CSM Focşani, scor 89 : 77 (28 : 24, 22 : 21, 19 : 20, 20 : 12). Deşi partida a fost extrem de echilibrată până în sfertul patru, elevii lui Claudiu Alionescu nu au dat semne că pot scăpa jocul de sub control. A fost o încleştare spectaculoasă, cu dunk-uri de efect. Berculescu a dat tonul cu un ,,slam” de zile mari în primele minute ale meciului, dar a fost la scurt timp imitat de americanul Donovan Smith la celălalt panou. Asta până când Andrejevic ,,a furat” show-ul. Centrul sârb a reuşit o prestaţie de excepţie, încununată cu 31 de puncte. Gorjeanul Alex Berca a fost unul dintre protagoniştii partidei cu 19 puncte, dar mai presus de toate cu unele decizii care arată că sportivul nostru s-a maturizat din punct de vedere baschetbalistic.
,,Este o victorie foarte importantă pentru noi, punctele se vor contabiliza în etapa următoare şi sunt două puncte pe care nu cred că contracandidatele noastre le vor putea obţine pentru că ele au pierdut deja acasă, mă refer la Ciuc şi Sighet. Pentru noi este un plus şi publicul merită tot respectul nostru, pentru că ne-a împins de la spate. Din punct de vedere ofensiv, arătăm din ce în ce mai bine, jocul nostru s-a schimbat odată cu venirea lui Andrejevic, însă dacă vom reuşi să facem şi o apărare aşa cum trebuie vom avea şi mai mult de câştigat. Am reuşit să primim doar 12 puncte în ultimul sfert împotriva unei echipe care venea după un parcurs excelent. Este o victorie muncită şi tot meritul este al jucătorilor”, a declarat, la cald, antrenorul Claudiu Alionescu.
Principalul CSM-ului a spus că echipa sa este în creştere, iar Andrejevic a adus, imediat, plusul de care era nevoie sub panou. ,,Sincer nu mă aşteptam să se plieze atât de bine, dar ştiam că este un jucător de calitate, un jucător clasic de poziţia 5 din fosta şcoală iugoslavă. De asemenea, se cunoaşte foarte bine cu Djurasevic şi asta este un plus pentru noi. Cu siguranţa este cea mai consistentă prestaţie de până acum, şi pe aceasta trebuie să clădim. Diferenţa s-a făcut la jocul sub panou, unde Andrejevic a dominat total, am avut 31 de puncte înscrise doar de el, plus că a deschis foarte bine jocul pe semicerc, iar Alex Berca a prins o zi de excepţie la aruncările de 3 puncte. Nu vreau să îi evidenţiez doar pe ei, ci tot grupul, pentru că au făcut o muncă extraordinară. Am avut o perioadă foarte grea luna trecută când am avut doar înfrângeri, însă am început foarte bine a doua parte a sezonului şi sper ca de acum încolo să mergem doar pe un trend ascendent”, a spus Alionescu.

Berca: ,,Am progresat, dar se poate şi mai bine”
Apărarea a fost cheia succesului, a fost de părere fundaşul Alexandru Berca după meci. Baschetbalistul gorjean s-a declarat satisfăcut de prestaţia sa, dar simte că poate evolua şi mai bine. ,,Încerc mereu să îmi ajut echipa aşa cum pot şi o fac bine datorită coechipierilor, sprijinului pe care mi-l oferă, şi vreau să le mulţumesc pe această cale. Este o victorie care ne dă un plus de încredere şi pentru meciul de la Constanţa. Trebuia să câştigăm şi cu ei acasă, dar sunt convins că dacă vom continua aşa vom avea rezultate din ce în ce mai bune. Cred că diferenţa s-a făcut la jocul defenisv, iar Ștefan a adus un mare plus sub panou. Nu ştiu dacă a fost cel mai bun meci al meu în Liga Naţională, se poate şi mai bine, a fost un meci foarte bun pentru fiecare dintre noi, nu doar pentru mine. Consider că am progresat, munca îşi spune cuvântul. M-am simţit ca pe vremea Energiei, am auzit aceleaşi cântece, lumea s-a simţit bine datorită jocului nostru”, a adăugat Berca. CSM a reuşit a doua victorie din retur din tot atâtea meciuri.
CSM: Jovan Djurasevic 16p, Stefan Andrejevic 31p, Ioan Borşa 6p, Andrei Gheorghe 1p, Rick Lee Currey Jr., Adrian Roșu 9p, Alexandru Berca 19p, Camil Berculescu 7p, Ors Kilyen.
Antrenor: Claudiu Alionescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here