Andrei Maioreanu consideră că și-a făcut datoria în campania de achiziții a Energiei – „Acum intervine datoria antrenorilor”

544

Echipa de handbal a Energiei a primit de ieri un nou membru, Levente Halasz a semnat cu echipa gorjeană și campania de achiziții este ca și închisă. Președintele secției de handbal a Energiei, Andrei Maioreanu, spune că prin aducerea în această vară la Târgu Jiu a jucătorilor Sifre, Kekezovic, Mota, Rodriguez, Stankevicius și Halasz, nivelul echipei este unul superior celui din sezonul precedent și că așteaptă ca antrenorul Liviu Andrieș să reușească să formeze o echipă competitivă asimilându-i pe nou veniți grupului păstrat ce-i are în componență pe Antonaru, Șelaru, Apolzan, Dinescu, Acatrinei, Dragnea și Giotoiu. De această omogenizare a lotului și de crearea relațiilor de joc în cadrul echipei, spune Maioreanu, depinde obținerea rezultatelor dorite în noul campionat, președintele echipei gorjene visând la un loc pe podium, deși este conștient că lupta va fi una deosebit de grea:

Reporter: Energia a semnat cu Levente Halasz?
Andrei Maioreanu: Da, Halasz Levente este jucătorul Energiei, deja am semnat cu el, a ajuns la Târgu Jiu și deja a intrat în programul echipei stabilit de banca tehnică.

Rep.: A contat mult și faptul că Halasz are dublă cetățenie, româno-maghiară?
A.M.: Ne-am orientat și spre acest lucru, pe lângă valoarea sa. Dacă ar fi fost jucător străin, ar fi însemnat bani în plus la federație pentru legitimare. E bine că are cetățenie română, așa că am reușit să scot maximum din acest transfer. Am adus un jucător valoros care completează atât ca număr, cât și ca valoare echipa noastră și, în același timp, reușim să reducem din cheltuielile pe care ar fi trebuit să le facem către federație în condițiile în care Levente Halasz are dublă cetățenie.

Rep.: Se închide lista trasferurilor odată cu aducerea lui Halasz la Energia?
A.M.: Nu știu… Vom vedea. Dacă mă uit și la celelalte echipe, loturile cam la nivelul acesta sunt. Pe de altă parte, eu am spus-o de fiecare dată, trebuie să fim foarte atenți la buget și acesta, deocamdată, nu știu dacă mai permite încă un transfer. Voi vedea la ce capitole aș mai putea să fim mai economi dacă va fi cazul de încă un transfer, dar, în proporție de 99%, mai mult ca sigur acesta este lotul cu care vom ataca noul sezon competițional.

Rep.: Sunteți mulțumit de campania de achiziții? Se putea mai bine?
A.M.: O campanie de achiziții presupune și bugetul pe care-l ai la dispoziție, precum și modul în care negociezi. Bugetul pe care-l avem, este foarte clar, l-am transpus într-o zonă cu jucători valoroși. Eu sper ca ei să confirme. Majoritatea dintre ei, dacă nu chiar toți, au cărți de vizită impresionante și, mai mult decât atât, cam la toate meciurile disputate s-au aflat printre evidențiații de la echipele la care au jucat până acum, atât pe partea de atac, cât și pe cea de apărare. Acum intervine datoria antrenorilor, să reușească într-un termen cât mai scurt să omogenizeze echipa și să rămâne să-i vedem și pe teren în meciurile amicale care vor avea loc curând la Târgu Jiu. De aici înainte, un cuvânt greu de spus îl are banca tehnică. Eu, în calitatea de președinte, mi-am făcut pe deplin datoria, în sensul că am asigurat niște transferuri care, pe de o parte, nu sunt foarte mari ca nivel al banilor pe care trebuie să-i dăm, iar pe de altă parte valoarea lor este certificată de palmares, de CV și de meciurile bune făcute la echipele fie de club, fie la cele naționale.

Rep.: Se anunță un campionat deosebit de echilibrat. Multe echipe au făcut investiții în campania de achiziții aducând mulți jucători valoroși, în general străini, cu CV-uri impresionante pentru unii dintre ei. Va mai defila Constanța în campionat așa cum a făcut-o în ultimii ani?
A.M.: Sincer să fiu, mă uit mai puțin în curtea echipelor adverse. Asta nu înseamnă că este un aspect pe care-l neglijez. Este foarte clar că toate echipele de top, mă refer la cele care anul trecut au jucat în play-off, au achiziționat în cea mai mare parte jucători străini. Sunt, într-adevăr, jucători cu cărți de vizită importante, rămâne să vedem cât de bine se descurcă antrenorii. Rolul băncilor tehnice este important, ei trebuie să-i aducă la o condiție fizică bună și de a lega cât mai repede relațiile de joc între jucători. Cu siguranță va fi un sezon competițional care va porni din start cu un oarecare echilibru. Constanța nu pleacă din start cu șansa întâi de data aceasta. Vor fi acolo câteva echipe, care, prin prisma transferurilor și investițiilor care au fost făcute, vor avea ca obiectiv câștigarea titlului. Sunt convins că Bacăul, HC Baia Mare, Odorheiul Secuiesc și Constanța vor avea ca obiectiv câștigarea titlului. Apoi vin o serie de echipe importante, printre ele fiind Dinamo, Energia și Turda, care cu siguranță vor dori un loc pe podium. Din punctul meu de vedere, va fi un sezon competițional interesant. Sper că va fi și de o factură ridicată din punct de vedere tehnic și calitativ.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here