ANAF Târgu-Jiu vinde bijuterii din aur

4763

• Licitația are loc pe 14 noiembrie

ANAF scoate la licitație obiecte cu pietre și metale prețioase care au un preț cumulat de pornire a licitațiilor de aproape două milioane de lei. Acțiunile de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului prin licitație publică vor avea loc în București, Târgu Jiu și Brașov.

Astfel, în 14 noiembrie, la Târgu Jiu va fi scos la licitație un lot care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitației de 9.418,43 lei, cu TVA. Este vorba de șase inele Bvlgari, nemarcate, folosite, de circa 60 de grame.
Bunurile au fost expertizate și evaluate de un expert ANPC, urmând a fi valorificate ca materie primă în vederea prelucrării, anunță ANAF.
„La licitație pot participa persoane fizice sau juridice autorizate de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, precum și alte persoane fizice care declară pe propria răspundere că efectuează achiziția în scop personal și nu pentru revânzare. Sunt supuse valorificării gropurile în integralitatea lor, fără lotizarea conținutului acestora”, mai precizează instituția.
Potrivit ANAF, pasul de licitație se stabilește pentru 15% din valoarea de pornire a licitației.
ANAF susține că, prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a realizat, în ultima lună, încasări la bugetul de stat de aproape 600.000 de lei, prin valorificarea unor gropuri de obiecte metale și/sau pietre prețioase.

Aur confiscat
Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au verificat în ultima perioadă inclusiv activitatea a 86 de firme specializate în creditare prin case de amanet și comerțul cu pietre și metale prețioase.
Astfel, inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislația fiscală și contabilă pentru sancționarea cărora au dispus amenzi contravenționale în cuantum total de 825.500 lei. De asemenea, pentru încălcarea regimului metalelor preţioase şi pietrelor preţioase, au fost confiscate peste 3 kg de obiecte din aur, cu o valoare estimată de piață de 706.440 lei. De altfel, doar de la o casă de amanet din Strehaia (jud. Mehedinți), inspectorii antifraudă au confiscat 1,58 kg de obiecte din aur cu o valoare estimată de 317.684 lei. Până în prezent, prin intermediul Serviciului Teritorial de Valorificare Bunuri din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj, a fost valorificată cantitatea de 0.93029 kg aur.
Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice atât modalitatea de fiscalizare a veniturilor obținute din activități de comerț cu amănuntul, cât și respectarea obligației de conectare a caselor de marcat electronice la sistemul informatic al ANAF și utilizarea acestora, anunță instituția.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here