ANAF: Declarațiile fiscale, doar cu sisteme de operare actualizate

1285

Contribuabilii care au calculatoare cu sisteme de operare vechi, de tipul Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1, vor putea depune declarațiile fiscale doar dacă instalează o versiune nouă de Windows, anunță ANAF.
„Începând cu 8 ianuarie 2023, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate în suport la producător și cu toate update-urile la zi”, anunță ANAF.
Prin urmare, declaraţiile ANAF vor putea fi depuse folosind sisteme de operare avansate, precum Windows 10 sau chiar Windows 11.
ANAF a declarat că această decizie sprijină standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial.
„Cu scopul de a mări gradul de reziliență și de a asigura securitatea resurselor și a sistemelor informatice, la nivel global au fost actualizate procedurile și politicile de securitate.
În acest scop, pentru a nu afecta procesul de digitalizare a Ministerului Finanțelor (ANAF) și pentru a urma standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial, va informăm că începând cu 08.01.2023 aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi”, se arată în comunicatul ANAF.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here