Americanul Dolson, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

415

americanCetăţeanul american de origine română Alex Dolson, implicat luna trecută într-un accident rutier soldat cu doi morţi, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, situaţie care, într-un fel, îl avantajează, în libertate el fiind aşteptat de rudele celor decedaţi, rromi de origine, care nu vorbesc decât despre răzbunare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a finalizat acum ancheta şi, deşi americanul a susţinut mereu că nu el era la volan, acum procurorii au suficiente informaţii pentru a formula acuzaţiile împotriva acestuia. Accidentul a avut loc luna trecută pe raza localităţii Plopşoru, un bărbat şi o femeie aflaţi într-o căruţă decedând pe loc după impactul dintre maşina condusă de cetăţeanul american şi atelajul acestora. Şoferul a refuzat atunci să îi fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, el susţinând că, de fapt, altcineva ar fi fost la volan.

Procurorul de caz a dispus la acel moment reţinerea cetăţeanului american, o instanţă de judecată emiţând mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, mandat ce expiră pe 11 septembrie. Conform rechizitoriului înaintat Tribunalului Gorj, viteza cu care se deplasa maşina condusă de Alex Dolson era cuprinsă între 90 -115 km/h, la ora 5.00, în condiţii de ploaie torenţială. Anchetatorii spun că atelajul în care se aflau cele două persoane nu avea ce să caute pe şosea, drumul fiind unul european, în opinia acestora accidentul putând fi evitat dacă şoferul ar fi circulat prudent. Conform Parchetului, în orele de dinaintea producerii accidentului, cetăţeanul american fusese la băut împreună cu mai mulţi prieteni la un local situat în apropiere de locul producerii accidentului, el părăsind restaurantul la ora 5.00 pentru a-l transporta pe unul dintre prietenii săi acasă.

Alex Dolson a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi sustragere de la recoltarea probelor biologice, fapte pentru care riscă până la 10 ani de închisoare. Dosarul se va judeca la Tribunalul Gorj. Dolson a declarat atunci când a fost arestat că nu este vinovat, el menţionând chiar că, dacă ar fi fost în America, “aşa ceva nu era posibil acolo”.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here