Amenzile rutiere vor putea fi verificate online

959

Șoferii vor putea verifica online istoricul sancțiunilor rutiere. O lege în acest sens a fost publicată recent în Monitorul Oficial.
Potrivit acesteia, titularii permiselor de conducere au dreptul să obțină istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice în una din următoarele modalități: de pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române și de la orice structură de poliție rutieră
Astfel, șoferii își vor putea verifica istoricul sancțiunilor rutiere și online.
Potrivit legii, măsura se va aplica în termen de 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, respectiv din 3 aprilie 2023.
În prezent, legea prevede că titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obţină, personal, la sediul poliţiei rutiere din judeţul care îl are în evidenţă, informaţii cu privire la numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate.
Astfel, orice posesor de permis românesc poate solicita obținerea istoricului de sancțiuni aplicate sau nu (istoric alb) ca urmare a încălcării regulilor rutiere în trafic.
Potrivit MAI, se pot primi prin e-mail solicitările cetățenilor pentru eliberarea istoricului de sancțiuni rutiere, însă primirea documentului se face personal la ghișeu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here