Amenzile date șoferilor din Motru sunt ilegale! Mașinile trebuie spălate, mai ales înainte de ITP

5646

Registrul Auto Român nu primește mașini pentru efectuarea Inspecției Tehnice Periodice, dacă acestea nu sunt spălate în prealabil și chiar dezinfectate. Precizarea RAR face lumină și în unul din cazurile prezentate, vineri, de Gorjeanul, mai mulți șoferi din Motru fiind amendați de poliție după ce au ieșit cu mașina de la o spălătorie auto din localitate. Șoferii au stat în spălătorie între 3-5 minute când au dat un jet de apă autoturismului dar nu au scăpat de amendă, polițiștii așteptându-i în stradă cu amenzile pregătite, agenții motivând că spălarea autoturismului nu este o urgență.

Cu toate acestea, în stare de urgență este interzis să circuli cu autoturismele fără ITP, iar dacă te duci cu mașina la RAR pentru inspecție, trebuie să vi cu mașina curățată și dezinfectată. 

De altfel, o altă spălătorie din Motru a postat următorul mesaj:

,,Venim in sprijinul clienților carora le expiră ITP cu urmatoarele precizari:
– persoanele de peste 65 ani vor fi tratati cu prioritate in intervalul orar 11 -13,
– cei aflați in imposibilitate de a veni cu masina pentru a efectua inspecția tehnica periodică puteti suna la 0720 155 551 si ne vom deplasa noi pentru dvs pe raza Municipiului Motru.
– cei care primesc amenda pentru spălarea autovehucului inainte de prezentarea acestuia la RAR sau la ITP  trebuie sa stie ca amenda este ilegală intrucat reglementările RAR sunt clare cu privire la acest aspect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here