În cursul ultimei săptămâni, echipele de inspectori ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în localităţile: Albeni, Baia de Fier, Bălăneşti, Bâlteni, Bolboşi, Borăscu, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Dăneşti, Dragoteşti, Fărcăşeşti, Logreşti, Motru, Mătăsari, Muşeteşti, Novaci, Plopşoru, Polovragi, Roşia de Amaradia, Prigoria, Rovinari, Săcelu, Scoarţa, Slivileşti, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Turceni, Ţicleni, Ţânţăreni, Urdari, pentru a verifica modul de asigurare a conformității cu cerințele legislației în vigoare în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor. “În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate un număr de trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 21.200 de lei la unităţi din oraşul Rovinari şi municipiul Târgu-Jiu, astfel: două amenzi de câte 10.000 de lei la o pizzerie şi la un fast-food, pentru utilizarea de grăsimi vegetale hidrogenate fără informarea consumatorului (frișcă vegetală în sortimente calde şi reci care conțin cafea, furnizate consumatorului fără a fi consemnate în lista de ingrediente din meniuri, cașcaval vegetal utilizat la fabricarea sortimentelor de pizza pentru vegetarieni, de asemenea nemenționat în lista de ingrediente pusă la dispoziția consumatorului); neafișarea listei cu alergeni aferente fiecărui produs finit, conform prevederilor Reg. (CE) 1169/2011; o amendă de 1.200 de lei la un magazin de comercializare a cărnii şi preparatelor din carne, pentru manipularea produselor fără echipament de protecţie sanitară a acestora”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Izabella Molnar