Amenzi de peste 135.000 de lei în Gorj, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19

737

În ultimele 24 de ore, echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și Poliției Locale au sancționat 103 persoane, valoarea amenzilor fiind 135.100 lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19. “Putem contribui cu toții la stoparea extinderii infecției cu COVID-19! Trecem printr-o situație dificilă care presupune, mai mult ca niciodată, conștientizare, disciplină, solidaritate și o atentă implicare, atât din partea tuturor instituțiilor care au atribuții în gestionarea acestei situații, cât și din partea fiecărui cetățean în parte.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției funcționează la sediul Instituției Prefectului – Județul Gorj ca structură interinstituțională destinată coordonării acțiunilor de intervenție asociate situației epidemiologice actuale.
Prin fiecare instituție componentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției duce o muncă permanentă pentru punerea în aplicare a prevederilor legale, ordonanțelor militare, ordinelor de linie, planurilor și procedurilor în vigoare pentru limitarea extinderii în rândul populației a infecției cu COVID-19.
În colaborare cu autoritățile publice locale, zilnic, sunt luate măsuri pentru asigurarea bunurilor de strictă necesitate pentru persoanele aflate în autoizolare și carantină, identificarea persoanelor care sosesc pe teritoriul României din zone roșii sau galbene de risc, identificarea persoanelor care nu respectă regulile de autoizolare, carantină, precum și a celorlalte măsuri stabilite prin ordonanțele militare și luarea imediată a măsurilor legale care se impun.
Până în prezent, în evidențele Centrului de Coordonare și Conducere o Intervenției Gorj se află 2717 persoane în autoizolare la domiciliu și 331 persoane în carantină, în mai multe centre stabilite de pe raza județului Gorj. Dacă mai sunt cetățeni care încă nu conștientizează cât de important este să respectăm regulile, aceștia trebuie să știe că există prevederi legale care sancționează foarte aspru încălcarea măsurilor impuse pentru stoparea extinderii acestei pandemii”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare al Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here