Ambulatoriu nou de peste trei milioane de euro pentru Spitalul Novaci

504

Spitalul Novaci ar putea avea în viitorul apropiat un nou ambulatoriu, dacă proiectul depus de administraţia locală în vederea obţinerii unei finanţări europene va fi aprobat.

Un ambulatoriu integrat cu o valoare de circa 3,5 milioane de euro ar putea fi construit la Novaci. Unitatea spitalicească ar putea astfel beneficia de un ambulatoriu propriu, actuala clădire aparţinând primăriei fiind doar administrată de conducerea Spitalului Novaci. În acest sens, Primăria Novaci a depus spre aprobare în vederea finanţării un proiect care presupune înfiinţarea unei noi clădiri care să servească pe post de ambulatoriu. Actuala clădire a fost de altfel modernizată anul trecut, lucrările încheindu-se la finele lui 2018. “Ambulatoriul spitalului s-a terminat de renovat la sfârşitul anului trecut. Vrem să facem un nou ambulatoriu pe fonduri europene. Actuala renovare s-a făcut cu fondurile spitalului şi a costat circa 35.000 de euro. S-a renovat tot cap-coadă. Clădirea arăta foarte bine pe exterior şi s-au refăcut pardoselile, tavanele pereţii, s-a schimbat tot în interior. Arată a ambulatoriu pentru anul 2019. În actualul ambulatoriu funcţionează, în prezent, şi medici de familie, cabinete private, fiind al primăriei; noi îl avem doar în administrare. Noi acolo avem cabinetele medicale care oricum nu sunt suficiente, adică într-un cabinet unde se face medicină internă se face şi neurologie. Acolo am instalat şi căzile de hidroterapie, deoarece nu mai avem loc în spital. Proiectul pentru noul ambulatoriu a fost depus spre finanţare de către Primăria Novaci şi acum îşi urmează paşii: se ia autorizaţie de la DSP, de la Mediu, de la toate autorităţile. Dacă va obţine finanţare şi va fi construit, noul ambulatoriu va fi legat de spital, vom avea cabinete pentru toate specialităţile care sunt şi vom avea şi dotări proprii cu RMN, cu laborator de imagistică, cu absolut tot, grupate. Ştiu că pentru construcţia unui ambulatoriu se pot obţine fonduri europene de 3,5 milioane de euro, asta fiind valoarea maximă ce se poate primi pentru un ambulatoriu integrat”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraşul Novaci, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia.

Aviz şi de la APM Gorj
Pentru punerea pe picioare a noii investiţii, autorităţile au solicitat un aviz şi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. ,,APM GORJ anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: “Extindere ambulatoriu în orașul Novaci” propus a fi amplasat în: orașul Novaci, str. Gruiului, nr.11-13, județul Gorj, titular Primăria Oraşului Novaci. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului APM Gorj, strada Unirii, nr. 76, Târgu-Jiu şi la Primăria Oraşului Novaci în orașul Novaci, str. Parângului, nr.79, jud Gorj, în zilele de luni – vineri între orele 9.00-14.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului APM Gorj”, se arată în anunţul postat la finele lunii trecute pe pagina de internet a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here