Ambasadorul Marii Britanii, aşteptat la Petrofac Ţicleni

235

martin-harris2Reprezentanţii societăţii Petrofac din Ţicleni fac pregătiri pentru vizita ce va fi efectuată aici, marţi, de către ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris. Potrivit celor declarate de directorul adjunct al societăţii, Nicolae Preda, ambasadorul şi-a manifestat singur intenţia de a vizita firma englezească din Gorj.

Este pentru prima oară când Excelenţa Sa vine în judeţul nostru, susţine Preda.

Ţicleniul va fi călcat săptămâna aceasta de un ambasador, asta ca urmare a faptului că Martin Harris, reprezentantul diplomatic al Marii Britanii la Bucureşti va efectua o vizită la firma englezească din judeţul Gorj. “Pregătim programul vizitei domnului ambasador. Dânsul va face o vizită scurtă la Firma Petrofac, domnia sa exprimându-şi intenţia să ajungă la Ţicleni marţi la orele 15.00”, a declarat directorul adjunct al Petrofac, Nicolae Preda. Potrivit reprezentanţilor firmei, Excelenţa Sa va avea o întâlnire cu presa şi cu conducerea societăţii şi va efectua un tur al unităţii.

Contractul cu Petrom împlineşte un an

Cum parteneriatul dintre Petrofac şi Petrom împlineşte în luna noiembrie un an de zile s-a considerat că acesta ar fi de fapt motivul pentru care va veni aici ambasadorul. Directorul Preda susţine, în schimb, că nu acesta este evenimentul care îl aduce pe ambasador la Ţicleni. Preda aduce însă lămuriri legate de acest contract care s-a derulat, susţine directorul adjunct, fără probleme. Acesta menţionează că numărul de salariaţi ai firmei a crescut chiar în acest an, Petrofac preluând de la Petrom peste 900 de salariaţi, firma fiind etalon printre cele cu capital englezesc din România. Contractul cu Petromul este însă pe 15 ani şi prevede ca Petrofac să asigure expertiză, tehnologiile necesare precum şi resursele financiare şi umane pentru operarea celor nouă zăcăminte de la Ţicleni. Petrom trebuie doar să-i plătească firmei pentru cantitatea de ţiţei produsă, inclusiv un tarif crescut în funcţie de nivelul producţiei suplimentare. Petrofac este unul din liderii mondiali în domeniul serviciilor din industria petrolieră, printre clienţii Petrofac numărându-se multe dintre marile companii petroliere precum şi operatori independenţi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here