Ambasadorul Indoneziei la București și senatorii unor provincii indoneziene, în vizită de lucru la Târgu-Jiu, Rovinari și Turceni

900

Ambasadorul Indoneziei în România, Excelența Sa M. Amhar Azeth, a participat, ieri, la Târgu-Jiu, la o întâlnire oficială cu autoritățile din județul Gorj, evenimentul având loc la Prefectură în Sala Maură. O delegație numeroasă compusă din primari, din șefii Consiliului Județean Gorj și ai Prefecturii, șefi de deconcentrate și politicieni au întâmpinat delegația indoneziană, având loc apoi un schimb de amabilități și informații despre cele două țări. În cadrul oficial au fost expuse dorințele de cooperare între Gorj și regiuni din Indonezia.

Potrivit ambasadorului, care a mai fost prezent în județul Gorj, Indonezia are 24 de regiuni, dar reprezentanții a nouă dintre acestea au fost invitați la discuții cu autoritățile gorjene. Asta deoarece, în opinia ambasadorului, judeţul Gorj are un potenţial foarte mare în domeniul energiei şi al creşterii animalelor, punctând că există premisele unei colaborări fructuoase în cele două domenii.
,,Am adus nouă senatori din Indonezia pentru a discuta cu partenerii noştri români despre potenţialul de colaborare între ţările noastre în domeniul economic şi al investiţiilor. Am înţeles că judeţul Gorj are un potenţial foarte mare în domeniul energiei şi al creşterii animalelor, iar senatorii prezenţi sunt foarte serioşi ca odată întorşi în Indonezia să pună la punct colaborarea pe viitor.
Urmează ca o delegaţie din România să meargă în Indonezia, probabil în luna, probabil din acea delegaţie vor face parte ministrul Sănătăţii şi ministrul Culturii”, a spus M. Amhar Azeth.

Colaborare pe minerit
În cadrul unei conferințe de presă ulterioare, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că a discutat cu ambasadorul și despre oportunităţi de colaborare în domeniul minier.
,,Am discutat pe zone de interes comun, zona minieră, în sensul firmelor care produc subansamble de utilaje miniere, pentru că ne asemănăm, şi noi şi Indonezia exploatăm cărbune.
De asemenea, în zona anumitor materiale necesare pentru industria minieră, şi aici mă refer la cauciucul natural, două discuţii care vrem să se concretizeze prin schimburi reciproce între firme din Indonezia şi firme din judeţul Gorj.
O să facem demersuri astfel încât firmele producătoare de utilaj minier şi firma producătoare de cauciuc Artego să intre într-o colaborare, să discute pe anumite domenii de interes”, a precizat Cosmin Popescu, cu mențiunea că s-au purtat discuții între părți și pe domeniul agricol.
,,Am prezentat potenţialul prin intermediul Direcţiei Agricole şi, de asemenea, domnul prefect a făcut această prezentare, domnul primar al comunei Polovragi va pune la dispoziţia domnului ambasador forma de organizare şi fermierii care vor şi produc în zona producţiei de ovine potenţialul şi numeric şi cantitativ, astfel încât să intrăm într-o relaţie bilaterală. Dumnealor sunt interesaţi de această zonă şi, cu siguranţă, o să pună la dispoziţie toate datele necesare, astfel încât să intre într-o negociere şi o discuţie pentru că este rolul dumnealor să discute preţul şi condiţiile de transfer”, a mai punctat preşedintele CJ Gorj. Ambasadorul Indoneziei în România și restul delegației sale s-au deplasat apoi la Rovinari și Turceni, locul unde a mai fost prezent cu câteva luni în urmă, la invitația liderului ALDE Gorj, Ion Iordache.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here