Alocațiile pentru copii au fost dublate. Vîlceanu: De unde luăm banii?

1006

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii. Pentru acest proiect au votat 179 de deputați, iar 29 s-au abţinut.
Deputații PNL și PMP au spus că sunt de acord cu măsura, dar că bugetul de stat nu-și permite o asemenea majorare.
Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, i-a întrebat pe cei de la PSD de unde vor fi luați banii pentru majorarea alocațiilor. „De unde luăm banii ăștia? De la Sănătate, Educație, școli, spitale, de la salarii, pensii, de la ISU, de unde?!”.
Întrebat despre impactul pe care îl va avea dublarea alocațiilor asupra bugetului și de unde vor fi luați banii, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a răspuns că dublarea nu este inclusă în bugetul făcut pentru 2020 și că nu știe, în acest moment, care sunt cifrele.
Prin amendamentul propus la proiect de preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, este prevăzută majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii astfel: 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani și 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie, iar Camera Deputaţilor este for legislativ decizional în acest caz.
Astfel, propunerea legislativă va merge la preşedintele Iohannis pentru promulgare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here