Aleluia! A bătut Craiova

509

Universitatea Craiova a obţinut primul succes al anului şi prima victorie după şapte etape de secetă. Oltenii s-au impus, meritat, la Iaşi, scor 0-3, după un meci pe care l-au controlat în totalitate. Deşi au punctat de trei ori, vizitatorii şi-au făcut şi norma de ratări, juveţii irosind cel puţin şapte-opt oportunităţi reale de a marca, în două rânduri balonul lovind bara porţii. Totuşi, echipa condusă de Dragoş Bon a intrat la cabine cu un avantaj liniştitor, după golurile lui Andrei Ivan (27) şi Dan Nistor (35). După alte oportunităţi irosite, Craiova a stabilit definitiv soarta punctelor, George Cîmpanu trecându-şi în cont reuşita de debut în tricoul Universităţii (57). Victoria poate fi una de moral, pentru că sâmbătă, de la ora 21.00, urmează meciul cu Dinamo Bucureşti. Partida se joacă în Bănie.
Politehnica Iaşi – Universitatea Craiova 0-3 (0-2)
IAŞI: Brănescu (24, Brânză) – Cană (46, Vega), Baxevanos, R.Popa, Buşu – Mihalache, Passaglia – Vanzo (46, Flores), Onea, Popadiuc – Zajmovic (74, Zaharia). Antrenor: Adrian Kerezsy.
CRAIOVA: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălaşa (80, Papp), M. Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Cîmpanu (76, Bărbuț), Ivan (69, Mamut), Baiaram (76, V.Constantin). Antrenor: Dragoș Bon.

Bon: A fost o descătușare
Antrenorul care și-a asumat pregătirea partidei, Dragoș Bon, a declarat că dedică succesul suporterilor și speră ca victoria să asigure un plus din punct de vedere psihic înainte de meciul cu Dinamo.,,Ne-am dorit foarte mult victoria, ştiam că ne aşteaptă un meci dificil, dar băieţii au recepţionat foarte bine ce le-am transmis, ce am pregătit la antrenamente. Şi a fost aşa, ca o descătuşare, o deblocare mentală şi chiar au arătat plăcere, asta le-am cerut, în primul rând. Să arate plăcere în joc, să joace un fotbal cu zâmbetul pe buze pentru că aveau nevoie, erau foarte apăsaţi înaintea acestei partide şi aveau nevoie să se bucure de fotbal. Ne aşteaptă o partidă aparte pentru că indiferent de clasament, de situaţii, între Craiova şi Dinamo e o rivalitate foarte mare, cum se ştie. O să pregătim cât mai bine jocul, sperăm să ne recuperăm cât mai repede pentru că e foarte important în această perioadă când joci din 3 în 3 zile. Sper să fim 100% la jocul cu Dinamo, să facem un joc bun şi să marcăm goluri şi să învingem”, a declarat Bon. Aflat la primul gol în tricoul Craiovei, George Cîmpanu vrea să arate că își merită postul de titular. „Decizia îi aparține antrenorului dacă o să joc sau. Dacă merit o să joc, dacă nu, o să mă pregătesc în continuare foarte bine și să arăt că merit să fiu în teren. Este primul meu gol pentru Craiova și așteptam de mult momentul ăsta. Am mai avut șanse să dau gol, dar mă bucur că a venit și sper să nu mă opresc aici. Ne așteaptă un meci dificil și sperăm să jucăm la fel de bine, la fel de concentrați. Trebuie să intrăm și să ne dominăm adversarul de la un capăt la celălalt al meciului și să ieșim victorioși“, a spus jucătorul venit de la FC Botoșani. Şi Dan Nistor a spart ,,gheața” în noul an. ,,Era timpul să câştigăm cele 3 puncte, cred că nu se pune problema cine merita să câştige azi, clar am meritat. Sunt foarte importante aceste 3 puncte. Mă bucur că am reuşit să marchez şi sper să nu mă opresc aici. Ne dorim să fie victoria descătuşării şi de acum încolo să câştigăm la fiecare partidă” a declarat mijlocașul Craiovei. Universitatea a acumulat 40 de puncte după 21 de partide.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here