Alegeri prin vot deschis, în PSD Gorj: La timpuri noi, tot noi!

2316

După o conducere bicefală Cârciumaru-Călinoiu, care s-a întins pe o durată de aproape 16 ani, PSD Gorj și-a schimbat, ieri, liderii, punând la cârma structurii politice tandemul Weber-Popescu. Odată cu noile vremuri, în conducerea nouă a organizației județene au intrat însă vechii membri ai partidului, prea puțin simțindu-se un suflu nou ori tineresc, așa cum erau așteptările pentru liderii care promiseseră o schimbare reală a imaginii PSD la nivel județean. Noua echipă a primit botezul actualei conduceri a PSD, Liviu Dragnea fiind cel care a venit, personal, duminică, la Târgu-Jiu, să arate că acceptă tandemul de la cârma organizației gorjene și.. vremurile noi.

Invitații de la Centru: vicepremierul Daniel Suciu, senatorul Claudiu Manda, Lia Olguţa Vasilescu, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, trezorierul PSD, Mircea Drăghici şi secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Invitații ALDE: Ion Iordache, liderul ALDE Gorj, a transmis noii conduceri să pună pe primul loc interesele oamenilor şi nu pe cele ale partidului, fapt care l-a determinat pe Dragnea să îi ofere acestuia un răspuns. Vicepreședintele Ninel Muja a fost, de asemenea, în sală.
Noul din PSD Gorj s-a văzut, ieri, la intrarea în spațiul de desfășurare a evenimentului politic de la Târgu-Jiu, tinerii stând în partea dreaptă a porții pe care trebuia să intre Dragnea, iar pensionarii, cu eșarfe roșii la gât, în partea stângă.
Grupurile din care răzbătea nerăbdarea, pe de o parte, și calmitatea, pe alta, nu s-au mixat, decât atunci când liderul partidului și-a făcut apariția la eveniment, însoțit de politicieni reprezentativi pentru politica social-democrată din Oltenia.
La Gorj, dacă erau cumva alte așteptări, Dragnea a fost întâmpinat nu cu huiduieli, ci cu trandafiri roșii și cu tinere social-democrate înveșmântate în dantele, una fiind chiar într-o rochie de seară, ori purtând accesorii în culorile partidului.

Între un fost și un actual
În sala de eveniment, Dragnea și-a luat locul lângă senatorul Florin Cârciumaru care urma să predea ștafeta și Mihai Weber care urma să o preia, pentru aceasta fiind nevoie doar de o ceremonie și de un vot deschis, votul secret fiind scos din schemă, deoarece partidul este atât de democrat încât candidații nu au avut și contracandidați.
Mai exact, în PSD Gorj era omul și locul sau locul și omul, chiar dacă, într-o transparență inexistentă nici 2% dintre cei prezenți la Conferința Județeană a PSD Gorj nu știau, ieri, la deschiderea ședinței, care sunt candidații nominalizați la posturile de vicepreședinți ori cu cine se va completa Biroul Politic Județean. De altfel, elementul surpriză a fost cel care a adunat în cortul de pe malul Jiului 600 de pesediști, mulți fără delegații pentru un vot, care s-a desfășurat doar prin ridicarea mâinii.

Weber, omul cu viziune!Popescu, un bun profesionist!
Despre viitorul președinte al PSD Gorj, Dragnea a precizat, ieri, că este ,,un om care ştie să conducă o organizaţie, un om cu viziune, deschis”. Weber va face echipă cu președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, care ocupă funcția de președinte executiv.
,,S-a ales o echipă bună, o echipă puternică şi care mie, personal, îmi dă foarte multă încredere pentru mersul bun al acestei organizaţii în continuare. Mihai Weber este un om pe care îl cunosc foarte bine, este un prieten bun de-al meu şi nu de ieri de azi, e un om care ştie să conducă o organizaţie, un om cu viziune, deschis şi în care s-a investit încredere nu numai de către mine, ci şi de către foarte mulţi colegi.
Cosmin este un bun profesionist, un bun administrator, o legătură foarte bună cu primarii, implicat direct şi masiv în dezvoltarea judeţului, în dezvoltarea infrastructurii locale şi judeţene. I-am mulţumit domnului Cârciumaru pentru toată activitatea ca preşedinte de organizaţie PSD, un om respectat în judeţ, respectat în oraş, respectat în Parlamentul României, respectat în partid”, a declarat Dragnea într-o conferinţă de presă, organizată după alegerile din organizaţia judeţeană a PSD. Mihai Weber a ţinut să le mulţumească tuturor celor care l-au susţinut pentru funcţia de preşedinte al PSD Gorj.

Mai multe liste de vicepreședinți, doar una, votată!
Chiar dacă a fost o singură conferință de alegeri la PSD Gorj, înainte de aceasta în spațiul public s-a vorbit de mai multe liste cu vicepreședinții organizației, care s-ar fi schimbat de mai multe ori.
Noii vicepreședinți ai PSD Gorj sunt însă de ieri următorii: Florin Cârciumaru, Scarlat Iriza, Aurel Popescu, Gheorghe Milosteanu, Ion Bîrcă, Emil Cătănoiu, Marcela Mrejeru, Petre Grigorie, Maria Dumitrașcu, Mihai Prunariu, Claudiu Manta, Dorin Hanu, Andrei Maioreanu, Ovidiu Pungan, Dănuț Birău, Adi Cîmpeanu și Sabin Cornoiu. Din Biroul Permanent Județean al PSD Gorj fac parte următorii: Popa Valentin, Elvira Șarapatin, Gheorghe Bucălăete, Mihai Gherghe, Ștefan Constantin, Dumitrașcu Costi, Bogdan Niculescu, Bebe Ionică, Stîngă Constantin, Roibu Dan, Radu Căliman.Secretar general, numit de noul președinte, este Anca Bordușanu. Noul secretar nu a avut concurență pe post.
Pe niciuna dintre listele votate, ieri, nu s-a regăsit Ion Ișfan și Ion Călinoiu, primul aspirant la funcția de secretar general, iar al doilea la cea de vicepreședinte.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Hă hă hă, așa ceva… ca cârciumaru să ajungă paharnicul condamnatului penal. Cum? nu v-ați dat seama ce coloană vertebrală au indivizii din gașca roșie?! cârciumarul nu a vrut să voteze nici amendamentul lui ponta, prin care partidele puteau renunța la 100 de mil. de (i) euro în favoarea școlilor și spitalelor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here