Alegeri pentru şefia PC Gorj, la sfârşitul lui mai

437
petrescuConservatorii gorjeni îşi vor alege preşedintele la sfârşitul lunii mai, Ilie Petrescu neavând deocamdată un contracandidat. Conducerea centrală a partidului a stabilit ca alegerile să aibă loc pe 28 mai, acestea fiind primele alegeri după cele din 2006, când fostul deputat Pantelimon Manta a fost ales ca preşedinte al organizaţiei, ulterior acesta migrând la PNL, partid din care a fost exclus la sfârşitul anului trecut.

Ilie Petrescu este singurul conservator care şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia filialei, el încercând la Congresul de săptămâna trecută al PC să devină vicepreşedinte la nivel naţional al partidului.
Petrescu nu a fost ales însă într-o astfel de funcţie, candidatura sa la şefia filialei producându-se pe fondul unor relaţii reci cu filiala judeţeană a PSD. Fostul senator a criticat mereu în ultimul an organizaţia reprezentată de Victor Ponta, Petrescu declarând în repetate rânduri că la alegerile din 2012 conservatorii vor intra pe propriile picioare în Consiliul Judeţean.
Noul preşedinte al Partidului Conservator, Daniel Constantin, l-a invitat însă pe Ponta la o discuţie oficială, alături de viitorul preşedinte al PNL, pentru ca opoziţia să fie „unită şi constructivă”. Noul şef al conservatorilor l-a lăsat chiar pe Ponta să stabilească modalitatea pentru o astfel de întâlnire, în timp ce, la Gorj, Ilie Petrescu îl acuză pe noul preşedinte al PSD că se ocupă doar de „gargară politică”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here