Alee distrusă pe Insuliță, război între primar și viceprimar

92

Relații tot mai tensionate între primarul Marcel Romanescu și viceprimarul Adrian Tudor, după ce, ieri dimineață, s-a aflat că o alee amenajată cu pavele în parcul de pe Insuliță a fost distrusă de utilajele, care au adus acolo lucrările realizate la ultima tabără de sculptură Brâncușiana. Macaraua și camionul, care au fost folosite pentru transportul și amplasarea sculpturilor, au făcut ca aleea să fie aproape complet distrusă, lucru care s-a întâmplat însă și în anii anteriori. Muncitorii de la Edilitara, firmă din cadrul municipalității, sunt responsabili cu lucrurile respective, tot ei trecând, ieri, și la repunerea pavelelor la locul lor în nisip pentru ca aleea să revină la starea normală cât mai repede.
Incidentul respectiv a fost însă un bun prilej de atacuri între primarul și viceprimarul municipiului, Marcel Romanescu dând vina pe Adrian Tudor pentru cele întâmplate. Viceprimarul e responsabil cu activitatea de cultură în cadrul Primăriei Târgu Jiu și s-a ocupat de „Brâncușiana” de la A-Z, inclusiv de aducerea operelor în parcul de pe Insuliță. „Am dat dispoziție ca până la sfârșitul zilei pavimentul să fie refăcut în forma în care se afla înainte de a monta acele opere. A fost o decizie a domnului Adrian Tudor, care se ocupă de partea de cultură, să amplasăm lucrările în acea zonă. S-au amplasat însă cei de la Edilitara trebuiau să își ia măsuri să nu se ajungă în această situație. Știam că operele vor fi amplasate pe Insuliță, dar greutatea lor e foarte mare. Au fost puse cu macara, au fost duse acolo cu macara. Urmează ca zona să fie adusă la stadiul inițial”, spunea, ieri, primarul Marcel Romanescu.
Lui Adrian Tudor nu i-au plăcut deloc vorbele respective, el menționând că discuții despre inevitabila distrugere temporară a aleii din parc au fost de mai mult timp pe la ședințele din primărie și cam toți factorii de decizie știau despre acest lucru, mai ales că situația se mai întâmplase și în anii trecuți. Viceprimarul nu a ezitat însă să lanseze și el un atac la adresa edilului cu această ocazie. „În fiecare an când montăm operele aceste plăci se reașează. De șase luni se discută despre amplasarea acestor opere și în ultimele zile au fost discuții și mai dese, inclusiv despre pavele. Autorizația pentru acest proiect e semnată de însăși primarul municipiului Târgu Jiu. Știu că cel mai ușor în viață e să dai vina pe altcineva. E o temă favorită a domnului Romanescu că Adrian Tudor e de vină pentru orice. Recunosc, sunt de vină că au plecat păsările călătoare în această toamnă. Recunosc, sunt de vină că montăm niște opere de artă într-un parc tematic. Nu sunt de vină pentru că nu reușește și nu e în stare să fie primar. E vorba de autorizație de construire care are în spate un certificat de urbanism, proiecte ale arhitecților, studii geo care s-au făcut, avize de la Ministerul Culturii, totul este absolut legal, inclusiv modul de amplasare”, a explicat viceprimarul în punctul de vedere oferit pe această temă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here