Aldescu i-a reclamat la ITM pe Capotă și Vienescu

304

Sindicatul Ambulanța Gorj a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu privire la faptul că managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă, și directorul financiar contabil al unității medicale, Dumitru Vienescu, nu au reținut cotizația membrilor de sindicat și nu au virat-o în conturile sindicatului, așa cum prevede Legea dialogului social, prejudiciind, în acest mod, organizația sindicală.

Cristi Aldescu, președintele Sindicatului Ambulanța Gorj, îi acuză, în sesizarea remisă ITM Gorj, pe managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, și pe directorul financiar contabil al unității medicale, Dumitru Vienescu, de faptul că, deși le-a înaintat, încă din luna februarie a anului trecut, lista și cererile membrilor de sindicat prin care solicită reținerea cotizației și virarea acesteia în contul organizației sindicale, în luna decembrie a anului trecut, conducerea unității spitalicești ”a uitat” să vireze banii salariaților sindicalizați. Aldescu spune că a fost încălcată, în acest fel Legea dialogului social, iar organizația sindicală a fost prejudiciată.
Mai mult, liderul sindical este decis ca, în cazul în care spitalul va fi amendat din cauza încălcărilor repetate ale legilor, să sesizeze și Curtea de Conturi să se îndrepte împotriva celor vinovați pentru recuperarea banilor. ”În luna noiembrie 2017, spitalul a mai luat o măsură din partea ITM pentru aceeași speță, iar acea măsură a fost una permanentă. Îl întreb public pe Capotă, cine va plăti amenda, în situația în care unitatea medicală va fi sancționată din cauza lui? Fiind vorba de bani publici, voi fi nevoit să sesizez Curtea de Conturi ca banii să fie recuperați de la Capotă”, a declarat președintele Sindicatului Ambulanța. Inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu, confirmă măsura dispusă de inspectorii de muncă, la controlul anterior care a avut loc la SJU, și afirmă că, în contextul în care în urma verificărilor se va constata că acesta nu a fost respectată, unitatea medicală va fi sancționată. ”La finele anului 2017, în urma controlului la SJU, una din măsurile cu caracter permanent era că angajatorul este obligat să rețină și să plătească cotizațiile către sindicat. Se vor verifica toate aspectele semnalate, iar angajatorul riscă sancțiuni destul de mari, având în vedere că s-au dat, anterior, măsuri cu caracter permanent și nu au fost îndeplinite”, a menționat Romanescu.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here