Alarmele sună, din nou, în Târgu-Jiu

1567

Alarmele vor suna, din nou, mâine dimineață! Și nu pentru o urgență reală, ci doar pentru a efectua un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei.

„Pentru că mâine este prima zi de miercuri a lunii, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor suna sirenele! Mulți vor spune că exercițiul a devenit deja plictisitor sau enervant, dar, înainte să spunem asta, să ne întrebăm dacă până acum am învățat semnificația semnalelor de alarmare și dacă am învățat ce trebuie să facem dacă aceste sirene vor suna într-o situație reală!
Dacă în luna august a anului 2017, atunci când a început acest exercițiu, foarte puțini erau cei care știau de existența acestor echipamente de avertizare/alarmare a populației, acum avem convingerea că toată lumea le-a auzit!
Dacă la început puțini știau semnificația sunetelor produse de aceste sirene sau de existența adăposturilor de protecție civilă, astăzi putem afirma că foarte mulți oameni știu asta!
Avem convingerea că mulți sunt cei care au conștientizat ce pericole pot anunța aceste sirene, iar acum sunt mult mai pregătiți și știu ce trebuie să facă într-o situație reală!
Atragem atenția că dacă auziți sirenele și nu este prima zi de miercuri a lunii în intervalul orar 10.00-11.00, înseamnă că este o situație de urgență reală și trebuie să adoptați un comportament care să vă asigure siguranță!”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here