Al doilea miner din Urdari, internat în Spitalul Rovinari

2914

În Spitalul Rovinari a fost internat încă un localnic din Urdari, angajat al Carierei Roșia. Acesta a spus că a tușit ,,cu o lună în urmă” dar pentru că a făcut naveta cu celălalt miner din localitatea sa, confirmat cu coronavirus, în același microbuz, s-a prezentat la spital. Practic, deși nu are simptome, minerul s-a cerut testat, lucru nu tocmai corect în aceste situații, dar care a obligat, însă conform protocoalelor, personalul unității să-l interneze și să-l testeze.

,,În această dimineaţă, în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe s-a prezentat un pacient cu simptome care sugerau suspiciunea infectării cu noul Coronavirus. Acesta este angajat în cadrul EMC Roşia, locuitor al comunei Urdari. Au fost recoltate probe şi trimise către laborator pentru analize, urmând să fie întreprinse acţiuni specifice, în funcţie de rezultate”, a comunicat, oficial, unitatea medicală din Rovinari.

În acest moment sunt 4 salariați ai CEO cu coronavirus, 3 de la Roșia și unul de la Lupoaia, și doi suspecți la Spitalul Rovinari care își așteaptă rezultatul la teste.

Se conturează însă o situație în care, salariați de la Cariera Roșia vor să fie testați chiar dacă nu au simptome. Este de așteptat o intervenție a CEO în acest caz, pentru că dacă minerii, mai ales cei aflați în activitate(pază și asecări) vor la spital doar pentru test, unitățile medicale se vor supraaglomera.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here