AJOFM anunţă 269 de joburi vacante în Uniunea Europeană

664

În ciuda faptului că la nivelul judeţului nostru sunt înregistraţi peste 10.000 de gorjeni care nu au un loc de muncă, posturile declarate vacante de către angajatorii din Gorj nu sunt tocmai numeroase, motiv pentru care reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) face publică ultima ofertă de joburi disponibile în statele UE prin reţeaua EURES. Oferta cuprinde 269 de locuri de muncă.

Belgia oferă un post de baby-sitter la o familie. Se cere: experienţă în domeniu (îngrijire copii) 2 ani; bune cunoştinţe de limba engleză; flexibilitate în privinţa orelor de lucru (maxim 38 ore/săptămână). Se oferă contract de muncă pe perioada nedeterminată, salariu de 650 euro net/lună, cazare şi masă. Şi Germania oferă cetăţenilor români locuri de muncă pentru diverse meserii: factor poştali, ergoterapeut, ingineri. Se oferă un salariu de aproximativ 2.000 euro brut/lună pentru factorii poştali, iar pentru ingineri acestea sunt negociabile, în funcţie de pregătirea şi experienţa profesională. Persoanele interesate trebuie să aibă calificare în domeniu şi să cunoască limba germană.
De asemenea, pentru cei care doresc sa lucreze în Irlanda sunt disponibile locuri de muncă în domeniile florar decorator şi tranşator carne. Salariul oferit este de minim 10 euro brut/oră pentru florar decorator şi minim 9,15 euro/oră pentru tranşator carne. Contractele de muncă oferite sunt pe perioadă nedeterminată.
Marea Britanie oferă locuri de muncă pentru meseriile de bucătari şi îngrijitori persoane. Pentru bucătari salariul oferit este cuprins între 15.000 – 25.000 lire/an, iar pentru îngrijitorii persoane 7,5 lire/oră. Norvegia oferă locuri vacante de doctoranzi în departamentul biomedical. Se oferă salariu de 59.000 euro brut/an şi contract de muncă pentru o perioadă de trei ani, cu normă întreagă. Persoanele interesate trebuie să deţină master sau doctorat în matematică şi să cunoască foarte bine limba engleză. În Olanda sunt locuri vacante de dulgheri şi programatori/designeri software. Se oferă contracte de munca pe perioadă nedeterminată. Pentru dulgheri salariul este de 350 – 400 euro pe săptămână, iar pentru programatori/designeri software este de 2.000 – 4.000 euro/lună în funcţie de experienţă.
În Republica Cehă sunt locuri de muncă pentru meseriile de şlefuitori/pilitori şi şoferi profesionişti pentru camion (transport intern şi internaţional). Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariile oferite sunt între 450 şi 1.800 euro/lună. Totodată, în Slovacia sunt locuri de muncă pentru şoferi camion şi îngrijitori persoane/infirmieri. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariile oferite sunt între 1.700 – 2.050 euro net/luna pentru şoferi şi între 500 – 650 euro/lună pentru îngrijitori persoane. Pentru gorjenii care doresc un loc de muncă în Suedia sunt oferite posturi în domeniile mecanic auto, vopsitor auto, tinichigiu auto sau femei de serviciu. Se oferă contracte de muncă pe perioada nedeterminată, iar salariul oferit este de 1.050 de lei în ţară şi 900 euro net/lună în Suedia.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here