Agresorul sexual de la Bustuchin, cu antecedente?! A fost șofer pe microbuzul școlar și a demisionat

3320

Gheorghe Aurel, angajat șofer al primarului Ion Ciocea la Primăria Bustuchin, este cercetat penal pentru că, miercuri, ar fi agresat-o sexual pe colega sa de muncă, Simona Popa, referent achiziții publice în cadrul instituției. Angajatul a intrat a doua zi în concediu, cererea fiind aprobată de edil. Localnicii vorbesc însă că salariatul respectiv nu ar fi la prima abatere de acest fel, acesta fiind cu trei, patru ani în urmă șofer pe microbuzul școlar. Respectivul ar fi avut un comportament similar cu unele eleve care l-ar fi reclamat directoarei adjuncte a liceului care, la rândul său, l-ar fi informat pe Ciocea. Șoferul Gheorghe Aurel a demisionat, a plecat în străinătate, iar când a revenit în comună a fost angajat la primărie, șofer al edilului Ciocea.

• Se așteaptă o anchetă disciplinară internă a salariatului ,,Sucă”
• De ce nu a sesizat Ciocea poliția?
• Salariata agresată, sfătuită să tacă din gură, dacă vrea să mai lucreze în primărie
• Scandal în instituția publică, dosar penal în cercetare, antecedente
• Se pipăiau și elevele de liceu?!

Fapta de care este acuzat șoferul Gheorghe Aurel de la Primăria Bustuchin este gravă, asta și pentru că se leagă de o activitate a acestuia prestată în folosul elevilor din localitate. Mai exact, șoferul cercetat pentru agresiune sexuală transportase până acum patru ani elevii la școală, cu microbuzul școlar. În acea perioadă, mai multe eleve ar fi reclamat comportamentul nepotrivit al șoferului chiar directoarei adjuncte a școlii. Cert este că, la scurt timp după, Gheorghe Aurel demisiona din funcție, plecând în Austria la muncă. Revine însă în localitate și este reangajat de Ciocea în primărie, pe postul de șofer. Acum apare acest incident care este tratat de primar cu ,,ciocu mic”, deși edilul local era obligat să comunice poliției agresiunea sexuală petrecută în timpul serviciului, dar și să îl cerceteze disciplinar pe salariatul acuzat. În schimb, Ciocea îi cere salariatei agresate să tacă, iar pe șofer îl lasă în concediu.

Cum s-au petrecut lucrurile…
Până însă la izbucnirea scandalului, cei doi angajați au fost trimiși în acea zi, miercuri, de către edilul local, să realizeze niște contracte în zona de nord a comunei și să modifice ora la ceasul din sensul giratoriu al localității. În timp ce ambii se aflau în mașina primăriei, Gheorghe Aurel ar fi început să o pipăie pe colega sa, aceasta refuzând șocată gesturile nepotrivite ale șoferului care este căsătorit și are doi copii. Agresorul ar fi continuat atacul cu tentă sexuală la adresa pasagerei din mașină, reușind să o sărute, cu mențiunea că o place de mult, deși femeia este căsătorită și la rândul ei are doi copii. Salariata l-a potolit, cu greu, pe agresor, scena petrecându-se în mașină. Reîntorși la primărie, salariata îi povestește primarului cele petrecute, cerând edilului să ia măsuri urgente cu șoferul. Edilul ar fi dat din umeri. Femeia a povestit apoi acasă cele întâmplate și a venit a doua zi la muncă împreună cu soțul ei, ambii oprindu-se în biroul primarului Ciocea.
Soțul salariatei l-a întrebat pe primar dacă a luat măsuri cu cel vinovat și chiar dacă l-ar fi dat afară pe șofer, incidentul petrecându-se în timpul orelor de serviciu. Șoferul nu se mai prezentase la muncă a doua zi, primarul aprobându-i respectivului concediu de odihnă. În acest context, când ambii soți au văzut că edilul local pare depășit de situație, acesta neluând nicio măsură cu agresorul sexual, aceștia s-au prezentat la postul de poliție, făcând o plângere penală la adresa lui Gheorghe Aurel zis ,,Sucă”.

Agresiune sexuală cercetată de poliție
IPJ Gorj confirmă incidentul pentru Gorjeanul astfel: ,,La data de 7 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au fost sesizați, de către o femeie de 38 de ani, din comuna Bustuchin, cu privire la faptul că, în ziua de 6 ianuarie a.c., în timp ce se afla pe raza comunei Bustuchin, ar fi fost agresată sexual, de către un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate”. ,,În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Țuhașu. Vom vedea cum se va finaliza cercetarea în acest dosar, mai ales că în cauză apar noi informații legate de cel acuzat.
ANAMARIA STOICA

Șoferul, agent electoral!
Gheorghe Aurel-Dorel, angajat șofer la Primăria Bustuchin, proprietarul mașinii negre din fotografie cu inițialele la număr „SYA”, și Ancuța Dumitru, membră în circumscripția electorală din partea PRO România, au fost surprinși, pe 26 septembrie, mergând la fiecare familie din localitate pentru a convinge oamenii „să voteze cum trebuie”! Reprezentanții PSD Bustuchin i-au acuzat atunci pe cei doi că făceau campanie pentru candidatul Ion Ciocea, membru Pro România, deși campania era interzisă în acea zi.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here