Agenţii economici, verificaţi de poliţiştii gorjeni

201

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au continuat miercuri acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul alimentaţiei publice şi turismului. Au fost verificaţi 15 agenţi economici şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.200 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 1000 de lei.

În dimineaţa zilei de miercuri, poliţişti ai serviciilor de investigarea fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale, criminalistic şi intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au acţionat în colaborare cu jandarmi ai I.J.J. Gorj, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj şi reprezentanţi ai Direcţiei Control şi Monitorizare Turistică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul alimentaţiei publice şi turismului.

Sancţiuni în valoare de peste 56.000 de lei

Acţiunile s-au efectuat pe raza oraşului Turceni şi comunelor Plopşoru şi Bâlteni. Echipele mixte de control au verificat 15 agenţi economici. Pentru neregulile constatate, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.200 lei, din care: 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 4 pentru încălcări ale legislaţiei în domeniul turismului (H.G. nr. 237/2001) şi una la Legea nr. 61/1991, republicată. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare de 950 de lei (ţigări şi cafea), acestea fiind expuse la vânzare fără documente de provenienţă.

Dosar penal pentru evaziune fiscală

În cadrul acţiunii desfăşurate ieri agenţi economici poliţiştii de investigare a fraudelor au constatat că administratorul unei societăţi comerciale cu profil turism, în cursul anului 2011, nu a înregistrat în evidenţele contabile, veniturile realizate din activitatea desfăşurată la motelul-restaurant pe care îl administrează. Poliţiştii au ridicat înscrisuri reprezentând evidenţe extracontabile în care erau consemnate veniturile societăţii rezultate din activităţile comerciale derulate la restaurantul motelului, în cursul anului 2011. În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului şi documentarea eventualei activităţi infracţionale a suspectului.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here