Agenții de la Locală, în acțiune pentru identificarea celor care abandonează deșeuri

1619

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, în perioada 1-18 aprilie 2019, conform atribuțiilor prevăzute de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în zona de competență, pentru constatarea şi aplicarea sancţiunilor privind încălcarea normelor stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu referitor la depozitarea rezidurilor stradale în alte locuri decât cele special amenajate de autoritățile publice locale.
”Conform documentelor întocmite de polițiștii locali, rezultă că în perioada menționată au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.850 de lei. Din numărul total, 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 19/2002 privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe raza municipiului Târgu Jiu și 4 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Târgu Jiu. Polițiștii locali au avut în atenție, în mod special depistarea persoanelor care au depozitat, chiar și temporar, reziduuri stradale sau provenite din construcții, pe străzi, trotuare, locuri virane, în zonele aferente blocurilor, locuințe sau în alte locuri neamenajate în acest sens”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.
Agenții Poliției Locale amintesc cetățenilor târgujieni faptul că au obligația să depoziteze rezidurile menajere și gunoaiele numai în locuri special amenajate de autoritățile administrației publice locale, conform Cap. III, lit. i) din HCL nr. 169/2006.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here