AGA, întrunită la Bucureşti pentru fuziunea CEO

210

_MG_4092Şedinţă importantă joi la Bucureşti. Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile care vor intra în componenţa Complexului Energetic Oltenia(CEO) se vor întâlni în capitală pentru o şedinţă comună care are drept scop acceptarea fuziunii dintre Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Abia după realizarea acestei proceduri se va face următorul pas pentru înregistrarea CEO la Registrul Comerţului Gorj şi la Monitorul Oficial. Cert este doar că data de 1 mai nu va găsi CEO înfiinţat, aşa cum s-a promis şi cum s-a sperat de către iniţiatorii proiectului.

Deşi nerealizarea CEO la termenul stabilit era previzibilă, calendarul privind paşii pentru noua structură energetică sunt urmaţi de organizatori. Din acest motiv, în ciuda contestaţiilor depuse deja de cele trei organizaţii sindicale din judeţ, la Registrul Comerţului Gorj şi la Registrul Comerţului Dolj, astăzi la Bucureşti nu s-a renunţat la şedinţa comună AGA pentru aprobarea fuziunii celor patru unităţi. Procedura o dată îndeplinită mai rămâne ca documentul să se depună la registrul comerţului în judeţul unde noul CEO va avea sediul, adică la Registrul Comerţului Gorj. Aici există însă o piedică pusă deja de sindicalistul Constantin Creţan şi mai există ceva, moţiunea USL care va fi supusă aprobării parlamentarilor, vineri.

Ziua Muncii, fără CEO

“Complexul Energetic Oltenia va lua fiinţă, sperăm noi, începând cu 1 mai, toate demersurile fiind făcute pentru ca această societate să funcţioneze de la această dată. Are o putere instalată de 3.570 de megawaţi şi 12 blocuri energetice. Noua societate va avea 70 de excavatoare, 257 de transportoare de mare capacitate şi multe alte utilaje”, declarase la începutul lunii martie, directorul CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, la Târgu-Jiu. Asta după ce a anunţat că nici la 1 aprilie, CEO nu se va realiza, suferind această amânare. Acum se va ajunge la a treia amânare, 1 mai negăsind CEO înfiinţat.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here